måndag, oktober 29, 2007

Toalettmöte i Indien

I Indien samlas idag hälso- och sanitets-experter från 40 länder till det sjunde Världstoalettmötet. Målet är "toalett för alla år 2025". Det är inget lite problem för u-länderna - och världen. Så det är verkligen ett skitviktigt möte.


Romerska offentliga toaletter i Ostia utanför Rom

7 kommentarer:

Per sa...

"ett skitviktigt möte" ha-ha där fick du till det allt! I Sverige satt man väl ett helt gäng förr i tiden på nån lång pinne tillsammans vad jag har läst? Fast några få svenskars gödsling av en jätteskog kanske inte gjorde varken till eller ifrån. Om folk skiter rakt ut i vatten och annat kan man ju inte dricka vattnet eller bada där.

Påminner om den onde kapitalisten "Sprätten" som av ren ondska släppte ut bajskorvar i vattnet så att människor och fiskar blev sjuka. (Sprätten satt på toaletten, Verdandis barnböcker 1971)

Thérèse sa...

Per - jag vet , det var dåligt men jag kunde inte låta bli. Sprätten satt på toaletten är en jättebra barnbok i sann 70-tals anda

Cliff Hanger sa...

Man får ju hoppas att alla får hyfsad standard på sina toaletter också. Inte bara ett hål i marken (även om det är bättre än inget).

Pumita sa...

*asg* Vilket komiskt inlägg! Fast om man får vara lite allvarlig så är det ju viktigt att ha ordentliga toaletter och rent vatten. Det hindrar många sjukdomar att sprida sig.

Thérèse sa...

Cliff hanger - ja det får man verkligen hoppas

Pumita - visst det är jätteviktigt för att hindra spridningen av många sjukdomar. Också en sån här nyhet som inte får så stort utrymme i tidningar och på TV tyvärr.

Nadia sa...

Det verkar vara ett intressant möte, där skulle man varit med :)

Thérèse sa...

Nadia - ja säkert både intressant och viktigt.