torsdag, oktober 25, 2007

fulblogg

Nu blir det lite fulblogg. Vädret här är inte kul idag. Dimma och höstkyla och allmänt otrevligt. Jag vill ju ha sol och värme. Men förstår att jag befinner mig på fel breddgrad för att njuta sol och värme.

Trots ruggigt väder har dagen varit bra. Började med lite te och mys. Sen lyssnade jag på när dottern berättade för sina klasskompisar om när hon gick i spansk skola i Madrid. Jag som tycker att hon har tappat så mycket av spanskan blev riktigt imponerad när hon talade om hur man sa en massa ord och uttryck på spanska. Så lärde hon klasskompisarna att räkna till 12 på spanska eftersom dom är 12 barn i klassen. Nu är jag som mamma naturligtvis partisk men hon var verkligen jätteduktig.

Sen gick det jättebra hos tandläkaren med sonen. Han har genom åren inte varit så förtjust i att gå till tandläkaren men det verkar släppa mer och mer. Efter det var vi hos mina föräldrar och åt massor av god mat och sen en otroligt god men mäktig chokladtårta eftersom pappa fyller år idag.

Har också fixat tågbiljett eftersom jag ska till Göteborg i helgen och gå på bröllop Ska bli jättekul för dels ha det varit ont om fester för mig i år och dels är bruden en god vän jag inte sett på väldigt länge. Fast som vanligt inför bröllop och andra stora fester har jag svårt att bestämma vad jag ska ha på mig. Väljer mellan några klänningar. Får se vad det blir till slut men det lutar åt en röd klänning. Jag har hör att det på senare år , speciellt bland yngre, har spridits en myt om att rött skulle signalera att man har haft ihop det med brudgummen men vett och etikettexperten Magdalena Ribbing säger att det är trams. Så eventuellt kommer jag att hjälpa till att avliva tramseriet att man inte får ha rött på bröllop. Om man ska vara korrekt klädd är det tydligen bara svart och vitt som ska undvikas på bröllop. Svart för att det av gammal tradition förknippas med sorg och vitt för att den färgen har bruden ensamrätt på. Men som sagt jag har ännu inte helt bestämt vad jag ska ha på mig.

Så är det alltid kul att komma till Göteborg där jag har bott många år. Känns lite som hemma och det är alltför sällan jag åker dit. Gillar stan jättemycket även om jag inte vet om jag skulle vilja bo där igen. Inte just nu iallafall.

9 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Inget fel på dina "fulbloggar", jag gillar det!

Kul med dottern, att hon var så duktig på att prata om Spanien och Madrid, och att du hörde att språket var kvar bra. Måste vara roligt. :)

Anna Malaga sa...

Ha sâ trevligt!! Det hade varit en kul grej om alla tjejer pâ bröllopet hade kommit i rött..;-)
Att komma hemifrân ett tag och träffa gamla vänner är mysigt.

Tolken sa...

Tänk det är så fånigt det där med färgerna på bröllop och vad jag vet är det bara i Sverige vi är så strikta med det. Det är samma sak som att skåla. Ingen utanför Sveriges gränser fattar det där med skålningsettikett. Ha så kul i Göteborg!

Per sa...

Man kan alltid lita på Magdalena Ribbing! Gudrun Schyman hade inte tagit kurs av henne på nobelfesten...

Thérèse sa...

Johanna - kul att du gillar mina fulbloggar ;) Ja dottern var verkligen hur duktig som helst. Kul

Anna - ha ha det hade varit kul , jag visste inte om det här med rött förrän för cirka ett år sen.

Tolken - håller med om att det är fånigt. Jag har också hört att svensk skåletikett är obegriplig för många utlänningar

Per - Absolut Magdalena Ribbing kan man lita på

becka sa...

Haha och vi som har sagt till alla att rött betyder att man legat med brudgummen:-D Så du blir kanske den enda som vågar ha rött, men det är lugnt, jag vet ju ändå att du o Axel inte varit intima;-) se nu till att bli bättre i knäna så du inte missar denna dunderfest. PUSS!!!

Thérèse sa...

Becka - Jag vet , jag måste bli bra. Hade sett fram mot årets fest imorgon... tyvärr ser det lite mörkt ut just nu... Den klänning jag tänkt är nog mer röd-lila än klarröd. Fast som sagt här håller jag med Magdalena Ribbing. Klart man kan ha rött på bröllop utan att ha varit intim med brudgummen. Jag har aldrig varit på ett bröllop (om man undantar mitt eget då) där jag har varit intim med brudgummen.

Blir jag inte bättre så måste jag snart komma ner och hälsa på er. Det var ju så längesen vi sågs. Saknar dig gumman!

Pumita sa...

Det är verkligen inget vidare väder... gråare och tristare kan det nästan inte bli. Hoppas att du kan muntra upp tillvaron med en trevlig bröllopsfest! Jag har "dekorerat" med massor med värmeljus för att få lite trevlig stämning härhemma. Alltid något. Ha en skön helg!

Thérèse sa...

Pumita - tack , tyvärr blev det ingen bröllopsfest för mig idag. Hemma och är sjuk istället. Jättetrist för jag hade sett fram mot det här kalaset i månader.