Jag är väldigt förtjust i avokado så guacamole är verkligen en favorit. Oftast gör jag min egen för det är väldigt enkelt att bara mixa eller mosa ihop ingredienserna. Som alla vet är avokado basen i guacamole. För en tid sen köpte jag en färdig guacamole och upptäckte till min förvåning att den endast innehöll 1.5 % avokado. Kan man verkligen kalla det guacamole då?
Jag brukar blanda två avokados med en hackad tomat , saften från en citron eller lime , en halv liten gul lök som finhackas , 1-2 finhackade vitlöksklyftor och en finhackad färsk chili.
Flera gånger har jag varit med om att folk har blandat majonäs eller gräddfil i guacamolen. Absolut inte tycker jag. Blir godast utan. Absolut inget man gör i såsens hemland, Mexico.
Men oavsett om man föredrar sin guacamole med eller utan majonäs gör egen och undvik den köpta såsen som bara innehåller 1.5 % avokado. Hemgjord guacamole är SÅ mycket godare.
Gör egen guacamole istället. Mycket godare och definitivt mer avokado.
tisdag, januari 20, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
11 kommentarer:
Vilket fusk! Bättre att göra sin egen, det är ju inte så komplicerat.
Usch, det där lät inte bra...
Har du smakat El dorados guacamole på burk? Gör inte det för den smakar diskmedel.
Jag brukar ha paprikapulver i guacamolen också, det ger det där lilla extra och gör att den blir jättegod.
Lisa - verkligen fusk , mycket bättre att göra egen , enkelt och mycket gott.
Nadia - Jag har inte smakat El Dorados guacamole men tror jag ska låta bli , känner mig inte så sugen. Både Santa Maria som jag skriver om här och Old El Pasos guacamole var under all kritik , hade ganska syntetisk smak , lite diskmedel över det faktiskt. Paparikapulver i låter gott , det ska jag absolut prova.
Usch, jag har aldrig smakat på en god färdigköpt guacamole.. och då älskar jag ändå guacamole! Förresten, vad betyder "mole"? Tänker på guaca"mole" samt mole-såsen.. :)
Usch, jag har aldrig smakat på en god färdigköpt guacamole.. och då älskar jag ändå guacamole! Förresten, vad betyder "mole"? Tänker på guaca"mole" samt mole-såsen.. :)
Usch, jag har aldrig smakat på en god färdigköpt guacamole.. och då älskar jag ändå guacamole! Förresten, vad betyder "mole"? Tänker på guaca"mole" samt mole-såsen.. :)
Usch, jag har aldrig smakat på en god färdigköpt guacamole.. och då älskar jag ändå guacamole! Förresten, vad betyder "mole"? Tänker på guaca"mole" samt mole-såsen.. :)
Usch! Javisst ska man göra sin egen guacamole. Supergott! Bojkotta burkar med 1,5 %& avokados. Sjukt!
Instämmer i vad övriga talare redan sagt. Hemmagjord guacamole är bäst. Men Santa Marias guacamolekryddmix är faktiskt inte så dum den heller.
Angående ordet mole...kanske kommer det från spanskans moler som betyder just att mosa?
Johanna - håller med har inte heller smakat god färdigköpt guacamole. Jag har hört att mole är ett aztekist ord som betyder sås
Cecilia - klart man ska göra sin egen , det är enkelt och blir gott
Nadia - Vilken bra tanke , du kanske har rätt att det kommer från moler. Fast jag har hört att ordet mole är ett aztekist ord som betyder sås som blivit kvar i spanskan. Men att det kommer från moler låter ju faktiskt också troligt
Brrr... guacamole måste ju ha MYCKET avokado. Majonäs-varianten har jag inte testat och vill inte testa, men lite (ytterst lite) creme fraiche kan funka. Avokado i alla varianter funkar ALLTID.
Skicka en kommentar