lördag, januari 10, 2009

Stoppa kriget!

Idag hörde en vän av sig och ville att jag skulle följa med och demonstrera mot Israels bombningar av Gaza. Min vän är till skillnad från mig ganska duktig på att gå ut och demonstrera. Han har en gång deserterat och flytt från sitt land för att slippa gå ut i ett krig och döda civila. Det var längesen , ett annat krig och en annan världsdel än det som pågår nu. Jag borde ha gått ut och demonstrerat , jag är för lat och för dålig på sånt.

Precis som FN stödjer jag ett omedelbart eldupphör från Israel men istället hör jag på nyheterna att Israel planerar att trappa upp bombningarna. Jag ogillar inte judar eller Israel men jag avskyr bomber speciellt bomber mot civila oavsett vilka som bombar. Oavsett vad man tycker om Hamas så måste man försöka föra samtal. Bomber som dödar och skadar civila löser inga konflikter utan tvärtom är väl risken stor att konflikten ökar.

Israels agerande som dödar och skadar civila i Gaza kan inte försvaras utan bara fördömas och jag anser att man omedelbart ska sluta bomba och börja föra samtal.

2 kommentarer:

Tony sa...

Har du skrivit en liknande post om Hamas attacker mot enbart civila i Israel? Du vet väl att det är över 10000 raketer och granater sedan 2001 som regnat ner över skolor, dagis och civila bostader i Israel?

Du har kanske inte heller en aning om att Hamas själva springer runt i civila kläder och krigar och att dom använder mänskliga sköldar? Vet du att dom lär barnen i Gaza att hata judar och att bli martyrer när dom ska döda judar i sina barnprogram från Hamas egna tv-kanal?

Förresten, fin bild tagen från Tsim Tsa Tsui.

Thérèse sa...

Tony - Jag tycker det är helt förkastligt att attackera civila oavsett om det är Hamas , Israel eller andra som gör det. Att jag skrev det här berodde väl på att jag liksom alla andra dagligen ser bilder från attackerna mot Gaza i media. Att visa den typen av barnprogram är naturligtvis också förkastligt.
Bilden är mycket riktigt från Tsim Tsa Tsui där man har vacker utsikt över Hong Kong ön