måndag, januari 05, 2009

Meow café

Jag är mycket förtjust i staden Hong Kong som jag har besökt flera gånger. Jag har lite svårt att sätta fingret på vad det är som gör staden så tilltalande. Visst är det trångt och stressigt men det finns en stämning som är hur mysig som helst. Tropisk grönska , bergiga öar , havet , moderna skyskrapor och ett behagligt klimat är inte heller helt fel.

Ett av många trevliga områden i Hong Kong är stadsdelen Causeway Bay i stans centrala delar. Här finns många trevliga restauranger och kul affärer.

För den som gillar katter finns här det annorlunda Meow café med tillhörande butiken Cat Store som säljer 70-talsgrejer och saker med katter på.
Att ha husdjur i Hong Kong är inte helt lätt. Hyror och bostadspriser är skyhöga och många är enormt trångbodda och många värdar förbjuder sina hyresgäster att ha husdjur. Så många som saknar en egen katt kan gå till Meow och klappa på och leka med caféets katter.

Caféets inredning är lite 70-tals retro och ganska enkel. Katterna går omkring som dom vill i lokalen , ligger på bord , stolar och i knä på gästerna. Det finns hyllor med olika sällskapsspel som man kan låna och i stora vaser står kattleksaker , oftast pinnar med en fjäder eller en boll på. Det brukar finnas runt tio katter i lokalen. På väggen till höger innanför entrén sitter skyltar med namn och bild på dom olika katterna. Om jag har förstått det rätt är innehavaren fru Hui engagerad i att hjälpa Hong Kongs hemlösa katter och det är en del av dom som hamnar på Meow café.

Stället serverar nudelsoppor , mackor , kaffe och te. Ganska stora portioner till låga priser. Kanske inte någon minnesvärd mat , men enkel och god. När jag har varit där har servicen varit vänlig och trevlig men otroligt långsam. En kontrast mot andra ställen i Hong Kong där servicen oftast är otroligt snabb och effektiv.

Det är mycket ungdomar och speciellt unga par som fikar här men även en del föräldrar med småbarn och kontorsfolk. Stämningen är skön och avslappnad. Även jag som inte är någon djurfantast (ja , jag vet , sånt ska man inte säga) gillar Meow café och har varit där flera gånger. Det är ett kul och annorlunda ställe som ligger i en del av stan som jag gillar och har bott i.

Meow café ligger på 1 våningen i Kingston Building 2-4 på Kingston Street (korsningen Kingston Street och Paterson Street) och närmaste tunnelbanestation är Causeway Bay som ligger alldeles i närheten.


bild från caféet


Meow cafés underlägg till kaffe- och te-koppar

2 kommentarer:

Nadia sa...

Rolig idé tycker jag. Ta en kaffe och klappa katter skulle nog många kunna tycka var trevligt.
Fast själv hade jag nog avstått pga alla katthår man lär få med sig i kläderna :)

Thérèse sa...

Nadia - just i Hong Kong tror jag det är en mycket bra idé för många är väldigt trångbodda och har svårt att ha egen katt. Man kan inte bara klappa dom utan även leka med dom. Det finns pinnar med fjädrar och bollar och grejer som står lite här och var som man kan använda. På väggen när man kommer in sitter bilder på alla katter där man får veta namn och lite annat om dom. Jag har faktiskt varit där 2-3 gånger och det verkar populärt särskilt bland unga och barnfamiljer. Kul idé men i Sverige hade det väl knappast gått att få det godkänt av hälsovårdsnämnden