tisdag, januari 20, 2009

förkylning

Jag har varit helt sänkt flera dagar i en jobbig och envis förkyldning. Först halsont , sen en fruktansvärd hosta och efter det otrolig nästäppa som gjorde att jag ständigt behövde snyta mig. Har provat diverse kurer men inget har bitit. Måste hitta några bra huskurer mot förkylning. Min thailändska kompis rekommenderade att man tar en halv lime saltar den och pressar den rakt ner i halsen. Hon gav mig två såna behandlingar i helgen och det kändes skönt för stunden men var inte den mirakelkur hon påstod. Mår iallafall bra nu men finns det något som hjälper till nästa gång? Alla som sitter inne på mirakelkurer får gärna dela med sig.

5 kommentarer:

Nadia sa...

Har inga hemliga mirakelkurer men hoppas att du kryar pa dig snart anda!
Forkylningar ar ju himla trista. Man ar inte tillrackligt sjuk for att ligga i sangen och tycka synd om sig sjalv men man ar inte heller tillrackligt frisk for att orka med lika mycket som vanligt.

Erica sa...

Oj oj vad tríst. Det är så irriterande när man är sjuk och kroppen inte hänger med. Jag kan inga mirakel kurer heller, men jag brukar ta Mivitotal varje dag (flytande multivitamin som finns att köpa på hälsokosten) och c-vitamin tabletter som löser ut sig under hela dygnet för att förebygga. Min mamma proppar sig full med vitlök (rå) när hon är förkyld och menar bestämt att det hjälper henne. Krya på dig!

Pumita sa...

Krya på dig, Teresita! Du är saknad. :)

Thérèse sa...

Nadia - visst är det trist , jag har varit ovanligt sjuk den här gången men bättre nu. Var inte heller oväntat eftersom båda mina barn varit rejält förkylda före mig.

Erica - Tack , jag har nog tyckt rätt synd om mig själv... fast kanske inte riktigt fått med andra på det. Har mest sovit och druckit te.

Pumita - tack , torsdag till söndag var absolut värst , idag känner jag mig helt okay. Har sovit väldigt mycket så det har blvit dåligt med tid att blogga och läsa och kommentera min och andras bloggar

Haydee sa...

Krya på dig!