fredag, januari 23, 2009

fotoutmaning - doftjasmin

Posted by Picasa


Pumita har skickat en fotoutmaning till mig. Man ska ta fjärde fotot i fjärde bildmappen i sin dator och berätta något om bilden.

Det här är en bild jag har haft med på bloggen tidigare. Det föreställer en doftjasmin och bilden är tagen sommaren 2008 i stadsparken i Uppsala. Bilden är faktiskt tagen med min mobilkamera. För att berätta något mer om när bilden är tagen var jag tvungen att kika på foton bredvid i mappen. Det var en skön sommardag och jag var där med barn och andra , klappade djuren som dom har i stadsparken på sommaren , kikade på fåglar i Svandammen och fikade på caféet i stadsparken. När jag var i närheten av doftjasminen reagerade jag direkt på hur gott det doftade från busken. Det fick mig att titta närmare på blommorna och ta upp mobilen och ta en bild.

3 kommentarer:

Pumita sa...

Med mobilen?! Det kan man inte tro! Helt underbar är den, både blomman och bilden. Jasmin doftar så gott också.

Thérèse sa...

Pumita -visst doftar det gott. Min mobilkamera är faktiskt ofta oväntat bra och väldigt många bilder här på bloggen är tagna med den , i princip alla bilder som är tagna från i somras och framåt. Oftast är det ju den jag har med. När jag bodde i Madrid var jag mycket duktigare på att bära med mig kamera i väskan och hade en sämre mobilkamera.

Pumita sa...

Jag har stort sätt aldrig kameran med mig när jag är hemma, bara när jag är ute och reser. Mobilen har jag knäppt några kort med men de ligger kvar i telefonen.