tisdag, juli 17, 2007

världens största akvarium
I Okinawa Churaumi Aquarium på ön Okinawa i södra Japan finns världens största akvarium. Jag är ganska förtjust i stora akvarium och filmer om livet i haven. Kanske beror det på att jag har dykt en del förut. Jag har certifikat och har varit med i en dykklubb men dom senaste åren har det blivit dåligt med dykning. Vill gärna men har inte känt att jag haft tid och möjlighet. Här är jag bor nu har vi bara en å som inte känns så tilltalande att dyka i. Hoppas kunna dyka mer i framtiden.

Okinawa Churaumi Aquarium vore kul att besöka även om ön Okinawa inte står överst på listan över platser jag vill besöka då jag kommer till Japan. En av Karate kid filmerna lär förresten vara inspelad där.

Jag har besökt Underwater World med enorma akvarium på ön Sentosa utanför Singapore. Själva ön var vacker men en aning plastig. Fast akvarierna och dom rosa delfinerna som jag fick en puss av var fantastiska. Jag blev upplockad ur publiken fick svara på fåniga frågor somom delfinen pussades bättre än min pojkvän och liknande. Den som ställde frågorna tyckte också det var så exotiskt att jag kom enda från Sverige.Själva staden Singapore var faktiskt över förväntan mycket finare och trevligare än jag trott. Majoriteten av befolkningen är kineser men en stor grupp indier och malajer bor också i landet. Naturligtvis drack jag en Singapore Sling på anrika hotel Raffles där den uppfanns 1915. Ett lyxhotell i kolonialstil med en väldigt speciell miljö.

Vill man besök ett stort fint akvarium här hemma i Sverige tycker jag att Universeum i Göteborg är fantastiskt. Något jag verkligen kan rekommendera alla som är i stan. Där finns också en regnskog och ett experimentavdelning där barn kan prova på att göra en massa kul experiment.

7 kommentarer:

Pumita sa...

WOW, den där första bilden är så häftig! Jag har inte varit i så många stora akvarier, men tyckte att den i Barcelona var fin.

Thérèse sa...

Pumita - ja jag gillade den också , den är från Okinawa så den är inte tagen av mig. Texten till inlägget är lite en ursäkt att publicera den blden. Jag har väl inte heller varit på så många stora akvarium egentligen. Det i Barcelona har jag inte varit på men jag har besökt ett stort fint i Lissabon som jag kan rekommendera.

christel sa...

Kul att du skriver om akvarier, jag gillar det också! Missade det som fanns på Santosa i Singapore dock, jag tyckte också att Sentosa var lite tillgjord för att passa besökarna, och mest passa barnfamiljer. Men där finns stränderna närmast "stan" och ett bra sätt att komma bort från staden.

christel sa...

Kul att du skriver om akvarier, jag gillar det också! Missade det som fanns på Santosa i Singapore dock, jag tyckte också att Sentosa var lite tillgjord för att passa besökarna, och mest passa barnfamiljer. Men där finns stränderna närmast "stan" och ett bra sätt att komma bort från staden.

christel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nadia sa...

Universeum är fint men lite väl dyrt i min smak. Tycker inte riktigt att det är värt priset. Har man varit där en gång räcker det, typ.

Thérèse sa...

Christel - jag håller med dig att ön Sentosa var väldigt tillrättalagd och en aning "plastig". Visst var stränderna fina och det fanns mycket att göra men det är väl främst akvariet jag skulle rekommendera.

Nadia - Håller med om att Universeum är dyrt. Om jag inte minns fel har dom inga barnpriser heller så barn från 7 år betalar vuxenbiljett vilken blir dyrt om man är en familj som går. Jag har varit där ett par gånger och tycker det är väldigt fint men som sagt billigt är det inte. Världskulturmuseet som ligger bredvid är också väldigt fint , där lyckades jag smita in gratis några gånger för en kompis satt i kassan där man betalade inträde ;)