lördag, juli 14, 2007

rödvin , baguetter och franska ostarIdag är det Frankrikes nationaldag. Som den goda frankofil jag är kände jag att jag borde skriva något om det trots att jag inte själv ska fira på något särskilt sätt. Jag borde egentligen druckit rödvin , ätit baguetter och goda franska ostar ute på en filt i det hyfsat fina vädret.

Inte heller ska jag fira Victoria som fyller 30 år. Jag tillhör dom som helst såg att vi inte hade något kungahus alls. Jag tycker inte att något ämbete bör gå i arv i en demokrati år 2007. Fast där vekar ju en majoritet av svenskarna inte hålla med mig.
Jag tycker inte att Victorias firande verkar så kul heller. Vilken annan 30 åring tjej vill klä ut sg i folkdräkt och titta på uppträdande av artister som Lil-Babs , Kicki Danielsson med fler och kanske Ingvar Oldsberg , Loket eller någon annan "käck" herre som konferencier mellan dom glada , trallvänliga låtarna.Själv var jag gravid när jag fyllde 30 år så det blev ett lugnt firande med kaffe och tårta och några kompisar. Victoria är ju vad jag vet inte gravid (som prinsessa ska hon väl helst vara oskuld tills hon gifter sig) så hon borde ju fira med en god middag med kompisar. Sen dra ut på något kul ställe eller en fest , bli lite småfull , hångla med Daniel mot en bardisk. Helst inte iklädd folkdräkt.Själv ska jag som sagt varken fira Frankrike eller Victoria utan gå på bio ikväll. Det ska bli jättkul för det är säkert ett år sen sist. Tror det var när jag såg Da Vinci Koden i Madrid eller möjligen när jag och dottern så Bambi 2 , också det i Madrid.

Jag ska se den nya Harry Potter filmen. Jag är inget jättefan men jag har läst alla böcker och sett alla filmer och kan väl säga att jag gillar dom första böckerna och första filmerna bäst. Egentligen kanske det går någon film jag egentligen hellre vill se , har inte kollat , men jag blev bjuden på Harry Potter och det ska bli kul.

Dom här småbilderna som inte syns så bra är som alla säkert redan sett bilder från olika delar av Frankrike. Jag borde förresten försöka ta mig till Frankrike snart , det är dryg två år sen ja var där sist och det är för länge. Fast i år blir det nog inte , blir nog bara en resa till Madrid i höst för att hälsa på lite kompisar och lindra Madrid-längtan som med jämna mellanrum infinner sig.

7 kommentarer:

Per sa...

Mitt 30-års kalas firades i Lund och jag hade inte folkdräkt kan jag meddela, inte heller Lill-Babs uppträdde -lyllos Victoria!

Jag gillar också Harry Potter, har varit inne på diskussionsforum tom och spekulerat om vad som skall hända i nästa bok med 10-14 åringar! Är jag barnslig? Jag läser gärna fantomen när jag kommer över en också (jag och knugen är medlemmar i fantomenklubben)

barajagjohanna sa...

Jag visste att det var något idag, mer än kronprinsessans födelsedag. Frankrikes nationaldag, just det! Tack för påminnelsen. Förra året hade jag ju stenkoll med Frankriketröja och allt på mig. ;) Dricker jag vin eller en drink ikväll så ska jag säga att det är för att fira Frankrikes nationaldag, haha. Eller inte kanske.

Håller med angående kungahuset. Är lite förvånad över att så många tycker att vi ska ha ett kungahus. Jag förstår inte riktigt vitsen med det. Kungafamiljen kan ju inte ens dömas, så de kan ju göra vilka brott de vill i princip.

Vad säger du, ska Vickan helst vara oskuld tills hon gifter sig? Är traditionen så? På riktigt?

Hoppas Harry Potter är bra. Jag måste nog ta någon helg för att kolla igenom alla filmerna... har faktiskt inte sett dem, bara halva första filmen. De verkar bra och det känns som om man ska ha sett dem liksom.

Nadia sa...

Ha,ha...ja, att se Victoria hångla upp Daniel iklädd folkdräkt mot en bardisk hade ju varit ngt ;) Nä, kungahuset suger rejält och Victoria verkar mer än lovligt tantig, stackars flicka.

Jag såg Harry Potter filmen igår och tyckte den var hyfsat bra. Gillar nog faktiskt samtliga Harry Potter filmer även om den sista kanske inte är den allra bästa.

Thérèse sa...

Per - jag firade 30 år i Göteborg och det var också folkdräkts-fritt liksom alkoholfritt , iallafall för min del för jag var gravid då. Fantomenklubben låter spännande fast kanske inget för mig

Johanna - Jag drack faktiskt en öl efter filmen , skålade och sa Vive la France , så lite har jag kanske firat. Nja jag vet inte hur det är med Victorias oskuld tills hon gifter sig. Tycker det verkar lite fånigt att pojkvännen sen många år inte får vara med och fira idag eller på andra mer offentliga tillställningar eftersom dom inte är gifta. I dom flesta andra familjer där 30 åriga dottern har pojkvän sen flera år får han vara med på släktkalas och annat oavsett om dom är gifta eller inte. Du måste absolut se Harry Potter men se då filerna i ordning. Helst ska du läsa böckerna för dom är mycket bättre än filmerna.Inte heller särskilt svårlästa , jag halkade in på böckerna när jag läste en på spanska för jag tyckte jag tappat så mycket spanska och ville fräscha upp den. Tyckte bocken var bra och läst sen alla på svenska och någon på engelska.

Nadia - Ha ha , ja det hade varit en syn att se Victoria hångla i folkdräkt. Jag håller med om att hon verkar tråkig och tantig, stackars tjej. Jag gillade filmen men den var väl inte den bästa men heller inte den sämsta. Tyckte ganska mycket hastades förbi väldigt snabbt och undra om man hänger med så mycket om man inte läst boken. Jag tycker dom två första filmerna är bäst , den tredje gillar jag minst och den fjärde är ganska bra. Kul att du också gillar Harry Potter , jag är som sagt inget jättefan men visst är den lilla trollkarlen underhållande ;)

Cliff Hanger sa...

Själv är jag ju nyss fyllda 30 år och sitter självklart iförd folkdräkt här framför datorn!

Pumita sa...

Folkdräkt?! Kanske i mitt nästa liv...

Kungahuset har jag inte mycket övers för heller. De borde skaffa sig anständiga jobb och försörja sig själva istället. Så det så! :)

Thérèse sa...

Cliff hanger - jag trodde naturligtvis inget annat heller. Du har väl knätofs?

Pumita - ja , det blir nog kanske i mitt nästa liv också. Tycker också om borde skaffa anständiga jobb och försörja sig själva