söndag, juli 15, 2007

film och utelivJag är inget jättefan av Harry Potter men tycker filmerna och böckerna är ganska underhållande. Såg den femte filmen igår. Kan inte säga att den varken var en av dom bästa eller en avdom sämsta filmerna. Jag tyckte att ganska mycket hastades förbi lite väl snabbt trots att filmen var nästan 2.5 timmar. Det fanns också några detaljer som inte alls stämde med boken. Jag undrar också om någon som inte läst boken innan hänger med på vissa ställen i filmen.

Efter filmen gick jag och kollade Uppsalas nattliv. Jag är ingen flitig krogbesökare så sist jag var ute var när jag bodde i Madrid. Madrid kallas ju staden som aldrig sover och det är alltid fullt av fok ute dygnet runt. Barer och klubbar har öppet till morgonen och närdom stänger kan man gå på förmiddagsdiscon. Nu har väl inte jag festat särskilt mycket i Madrid heller och något förmiddagsdisco har jag aldrig besökt. Det lilla jag hann se av Uppsalas nattliv igår var att det här verkligen INTE är staden som aldrig sover. Jag tyckte det var förvånansvärt dött ute för att vara lördagskväll. Blev tidig hemgång för mig. Träffade en italienare som jag började prata med. Han hade nyligen kommit till stan och skulle vara här och forska ett halvår. Han klagade på svensk mat och svenskt uteliv. Precis som väldigt många andra italienare pratade han en massa fotboll.

Naturligtvis är det alltid trevligt att träffa några vänner och ta ett glas eller två i vilken stad som helst. Det går lika bra att göra i Uppsala , Kalix , Madrid , London eller var som helst man råkar ha vänner. Eftersom jag bor här nu bli det säkert fler utekvällar i framtiden. Kanske hade jag bara otur igår , nästa gång är det kanske mindre dött i stan. Jag kanske inte har hittat något bra ställe för jag har ingen koll på var man går ut här i stan. Om någon har något tips på ett kul ställe i Uppsala så får ni gärna dela med er.

22 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Det låter häftigt! Själv har jag gjort Oskarshamn ;-)

barajagjohanna sa...

Vad trist att det var dött. En lördag i Uppsala borde ju inte vara dött.

Ett tips är att gå till Terrassen och beställa en fyra Snowball! Du kommer inte ångra dig...

Per sa...

Uppsala på sommaren är väl inte direkt känt för att vara skoj (jag pratar inte om turistiska sevärdheter nu). På sommaren får man bege sig till nån kuststad och man vill ha lite drag.

anna: snowball, vad är det? white russian shots?

Thérèse sa...

Anna - Oskarshamn är väl häftigt ;) Familjen ska snart till den trakten fast jag kommer inte att kunna följa med tyvärr.

Johanna - Terassen har jag aldrig varit på , får väl prova det nästa gång. Uppsala är väl ingen sommarstad direkt men så dött och lite folk som i lördags trodde jag inte det skulle vara

Per - precis som du påpekar är Uppsala ingen sommarstad , den här årstiden ska man väl hänga i Visby eller något. Snowball är en drink av bl.a vodka och ägglikör och någon mer ingrediens

barajagjohanna sa...

Olika ställen gör olika snowball. Det ska vara 4cl ägglikör (Advocaat) och fruktsoda, det är gottigt det. :)

Terrassen är väl inget "kul ställe" kanske, men de gör god Snowball i alla fall.

Haydee sa...

Den uppfattningen av Uppsalas nattliv som jag fått är att det är ganska tråkigt om man inte är student och kan gå på alla möjliga nationerna. Tyvärr. =/

Thérèse sa...

Johanna - ja fast ska man bara sitta och prata och ha småtrevligt är det kanske viktigare med goda drinkar. Jag har smakat Snowball för längesen , jag brukar ju gärna dricka rom-drinkar

Haydee - Jag har kår.leg och kan gå på nationerna , har inte provat men känner att jag skulle vara ganska gammal där. Nu var det bara jag som hade kår.leg av oss som kikade in nattlivet i lördags så då var ju nation inget alternativ

KARLAVAGNEN sa...

Kan ju trösta med att utelivet i Simrishamn, Brösarp och Kivik inte är mycket att hänga i julgranen heller.. Är det inte dött i Uppsala pga sommarlov?

Thérèse sa...

Karlavagnen - nej du har säkert rätt ;) En kompis ringde från Simrishamn i helgen och klagade på att det var kallt i vattnet men hon hade varit modig och tagit två hastiga dopp trots kylan.

Pumita sa...

Vet absolut inget om uteliv i Uppsala, jag som bara har varit i stan ett fåtal gånger, men att vara vid kusten eller skärgår´n låter roligare på sommaren.

Sedan måste jag säga att jag är glad över att inte ha några barn i Potter-ålder så jag slipper allt det där. Det verkar så överreklamerat och kommerciellt. Varför måste det bli så när det gäller barn? Jag blir alldeles matt när jag tänker på det.

Thérèse sa...

Pumita - det har egentligen inte jag heller , filmen har dessutom 11 års gräns så mina barn får inte se den. Vi var bara vuxna som såg den ;) Jag gillar filmerna och böckerna även om jag kan komma på många filmer och böcker jag tycker bättre om. Håller med om att det är väldigt kommersiellt. Känns som att författaren delvis har lyckats sälja så bra för att hon har en duktig reklamstab runt sig eller själv är duktig på reklam

Pumita sa...

Aha, var det så. Det tycker jag är en helt annan sak än när man riktar sig till barn. Jag har inte läst någon av böckerna och känner att det inte är min grej riktigt. Många försöker övertala mig och tycker att jag är dum som inte låter mig övertalas. ;)

Thérèse sa...

Pumita - jag läste en av böckerna på spanska för några år sen innan jag skulle till Mexico. Kände att jag tappat en hel del spanska och tyckte att en bok skulle vara bra sätt att komma in i spanskan igen. Jag fick låna boken av en kompis och jag kände då att en ungdomsbok var lagom spanska att börja med. Sen upptäckte jag till min förvåning att jag gillade böckerna , läste fler och såg filmerna. Jag trodde inte heller det var min grej men tydligen var det , det , iallafall lite grann

Nadia sa...

Ja, ibland har man helt enkelt en del fördomar om böcker. Jag har tex aldrig läst Da Vinci koden men har ändå en föreställning om att den är rätt kass, grymt överreklamerad och vägrar därför att läsa den :)
Men Harry Potter är faktiskt rätt underhållande. De första böckerna gillade jag bäst, sen tröttnade jag lite på att historien inte förnyades tillräckligt mycket, kändes lite som om man körde på i samma gamla välkända spår.
Jag trodde nog inte heller att jag skulle bli så förtjust i en barn- eller ungdomsbok men åtminstone de två första Harry Potter böckerna är riktigt spännande och bra. Och de är definitvt läsvärda. Till skillnad från Da vinci koden inbillar jag mig ;)

Thérèse sa...

Nadia - jag har läst Da Vinci koden och tyckte boken var riktigt dålig så jag tycker du kan fortsätta undvika den ;) Kunde förstås inte låta bli att se filmen och den var väl inte heller någon höjdare men inte dålig heller

Thérèse sa...

Nadia - håller med om att det är lite för mycket samma historia som upprepas i Harry potter böckerna och varje bok blir lite hemskare och mörkare känns det som , så jag gillar också dom första bäst

Pumita sa...

Erkänner villigt att jag har fördomar mot Potter. ;) Jag förstår inte heller riktigt det där med att vuxna går och ser barnfilmer som t.ex. Lilla Sjöjungfrun och sånt.

Men å andra sidan, jag känner mig själv rätt väl och tror inte att jag skulle gilla den sortens böcker. Det får inte vara "för mycket fantasy" i det jag läser... hellre då magisk realism. Inte för att det skulle vara finare på nåt sätt men det tilltalar mig mer. Vilken tråkmåns, heller hur? :D

Pumita sa...

"eller hur?" heter det förstås.

Thérèse sa...

Pumita - nejdå du är inge tråkmåns , jag föredrar också magisk realism framför Harry Potter. Läser just nu Kärlek i kolerans tid av Garcia Marquez. Jättebra som alla hans böcker. Harry Potter är kul underhållning både som film och böcker men inget man MÅSTE se eller läsa , enligt mig iallafall

Nadia sa...

Inte heller jag gillar Fantasy men jag gillar ändå Harry Potter som nog egentligen inte kan jämställas med fantasy. Tycker nog att du skall ta och läsa första Harryboken ändå, puman ;)

Kärlek i kolerans tid håller dom faktiskt på att spela in en film av, med Javier Bardem och tjejen från "Maria full of Grace" i två av rollerna.

Pumita sa...

Therese: Jag förstår att det kan vara trevlig underhållning, men precis som du säger... jag behöver inte läsa dom bara för att alla andra gör det. Jag har så många andra böcker som väntar dessutom.

Nadia: Haha! Nej, kanske inte men för mig är det ungefär samma sak. Dessutom har jag inte tid med någon Potter nu. Har precis börjat läsa "Milagro en los Andes". Det kallar jag för "spännande underhållning".

Thérèse sa...

Nadia - jag gillar normalt inte heller fantasy men Harry Potter gillar jag. Kul att den ska bli film och med Javier Bardem i huvudrollen , han är ju en väldigt bra skådis.

Pumita - ha ha , nej jag ska inte övertala dig att läsa dom. Jag borde också läsa mer på spanska. Fick en bok av Anna i Malaga som verkar väldigt spännande men som jag bara börjat på. Ska göra ett nytt försök efter Kärlek i kolerans tid.