torsdag, juli 19, 2007

gnäll

Har inga bloggidéer för tillfället så jag tänkte bara gnälla lite. Känner mig allmänt trött och seg. Barnen är hos farmor i Småland så det ska ju vara lugnt och skönt men känns lite småtråkigt. Fast det är väl bara idag jag är allmänt seg. Skulle vilja ha någon som kom hit och lagade mat åt mig och gärna städade och diskade också. Har så dålig fantasi ibland när det gäller mat. Kanske ni som läser har några bra tips på god och snabblagad och helst någorlunda nyttig vegetarisk (jag har inte ätit kött och fisk på 20 år och har inte en tanke på att börja med det) mat. Dela gärna med er i så fall.

7 kommentarer:

Nadia sa...

Anställ en peruansk hemhjälp, vettja! Då behöver du inte tänka på tråkiga saker som att diska och laga mat och har ngn som passar upp på dig ;)

Kan du inte blanda ihop en kikärtssallad? Kikärtor på burk, kanske lite couscous och lite olika grönsaker. Gärna pesto till också, mums!

Anna Malaga sa...

Nadia - Det Therese behöver är en helg på Hotell Steve! :-D

Therese, hoppas du hittar något gott. Jag är usel på vegetarisk mat. Champinjonomelett med lite grönsaker är ju supersnabbt.

Thérèse sa...

Nadia - ha ha jag kanske skulle se mig om efter en peruansk hemhjälp. Låter gott med kikärtsallad har ingredienser hemma tror jag. Fast nu blev det kaffe , smörgås och en halv chokladkaka till middag... Inte särskilt nyttigt men snabbt.

Anna - en hotellhelg vore inte fel , nöjde mig med kaffe , smörgås och chokladkaka till middag idag men det ska bli skärpning imorgon hoppas jag

Pumita sa...

Heh, tänkte också föreslå en sallad med pasta + pesto. Den svänger man snabbt ihop. Jag brukar ha i oliver, avokado, kapris, sallad, tomat och gurka... kanske ananas, valnötskärnor. Det beror på vad jag har hemma.

Thérèse sa...

Pumita - låter gott , avokado , oliver, kapris och pesto tillhör absolut mina favoriter

Nadia sa...

Anna: Ha,ha...ja en vistelse på hotel steve i Lima är definitivt avslappnande och gör vem som helst gott. ;) Vill du ha adressen Therese? Så du kan titta in om du någon gång har vägarna förbi Peru? ;)

Jag kom förresten på ytterligare en väldigt god och enkel maträtt. Till den behövs minst en påse brysselkål, 1 rödlök,2dl grädde, 0,25 gram saffran, saft ur citron, salt & peppar. Fräs den hackade rödlöken i olja, häll i grädden, saffran , salt och peppar och låt koka ihop med brysselkålen i ca 5min till den blir mjuk. smaka av med lite citronsaft och servera. Receptet är superlätt att göra och blir fantastiskt gott trots en sparsam kryddning och få ingredienser.

Thérèse sa...

Nadia - jag hör av mig till dig när jag ska till Peru. Låter som ett helt okey ställe att bo på och Steve och hans familj med sina pengar lär knappast behöva ta betalat av mig. Så får jag förhoppningsvis lite guidade turer i Lima också. Jag vill väldigt gärna åka till Peru men det blir väl inte inom den närmaste framtiden tyvärr.

Ditt andra recept låter också gott. Får prova det också. Ska göra din lasagne med feta och oliv någon dag.