torsdag, juli 19, 2007

svenskarnas favoritresmål

Läste på text-Tv om en undersökning om svenskarnas favoritresmål. Bangkok hamnar i topp och puttar ner Las Palmas till en andra plats. Jag har inte varit i Las Palmas eller på någon av Kanarieöarna överhuvudtaget så jag kan inte uttala mig om det resmålet. Däremot har jag svårt att förstå att "alla" svenskar verkar älska Thailand och Bangkok. Jag tycker inte staden var särskilt speciell och det är definitivt ingen plats jag känner att jag MÅSTE återvända till. Tycker det finns många städer i Asien och världen som är både trevligare och roligare att besöka. Jag ska väl påpeka att jag inte ogillade Bangkok men känner mig ganska likgiltig och förstår inte vad som gör staden så fantastisk.

Fyra av tio platser på listan över favoritresmål ligger i Spanien så det verkar ju vara ett av dom populäraste turistländerna. Även om euro-Spanien inte är på långa vägar så billigt som pesetas-Spanien var. Dom två destinationer som rasat mest på listan är den grekiska ön Kos och Dominikanska Republiken.

En annan resenyhet för dagen är att Ryan Air slutar flyga från Malmös flygplats Sturup. Jag bor ju inte i trakten så mig personligen drabbar det inte men det är ju tråkigt får alla skåningar och sydsvenskar. Jag har aldrig flugit Ryan Air så jag vet inte hur det är. Men många gånger har jag känt mig lockad av deras priser och tänkt ta några dagar i Paris , Sydfrankrike , Barcelona , London , Glasgow eller något annat ställe. Får se om det blir något i framtiden. Har en vag tanke om att åka till Paris eller södra Frankrike i vår om jag har tid och möjlighet.

Här är 10-i-topp listan på svenskarnas favoritresmål

1. Bangkok
2. Las Palmas
3. Palma de Mallorca
4. Chania
5. Antalya
6. Phuket
7. Malaga
8. Larnaca
9. Teneriffa
10. Hurgharda

9 kommentarer:

Jove sa...

Jag har åkt med Ryanair tur och retur till London och ska åka med dem till Madrid om en månad. Jag tycker inte att de skiljer sig från andra flygbolag märkbart.. jag får inte ut mer bara för att jag åker med SAS.. eller okej, jag hamnar på finare flygplatser. Det är det enda jag märkt av.

Thérèse sa...

Jove - dom jag känner som har flugit Ryan Air har heller inget att anmärka på. Jag skulle gärna åka med dom till Madrid i höst när jag ska dit men dom flyger inte till Madrid från Stockholm tyvärr

Haydee sa...

Jag har också flygit med Ryanair ett antal gånger och har inte speciellt mycket att klaga på. Billigt och oftast i tid.

barajagjohanna sa...

Samma här angående Ryanair, har flugit med dem till Paris t/r några gånger. Det enda är väl att OM det blir stora förseningar och sådant, så ersätts man inte. Jag har dock aldrig varit med om det.

Nadia sa...

Jag har aldrig flugit med Ryanair och var glad över att jag inte hade gjort det efter att ha sett den famösa dokumentären om företaget. Den gick på tv4 för ungefär 2 år sedan. Bland annat visade de hur den blivande kabinpersonalen tilläts fuska på avgörande test och hur den utbildning de fick var undermålig på 300 andra sätt. När de väl var ute och flög hade det inte mer än 30 min mellan landnig tills att nästa omgång folk skulle gå ombord varför de inte följde säkerhetskontrollerna som skall gås igenom innan varje ny flight. Vid ngt tillfälle hade ngn spytt över heltäckningsmattan på planet. Eftersom de hade så ont om tid hann de inte torka upp det ordentligt utan hällde bara ut en flaska kvarglömd parfym över spyan...
Efter att jag sett dokumentären tänkte jag att jag aldrig skulle flyga med Ryanair men nu så här 2 år efteråt skulle jag nog faktiskt kunna tänka mig att göra det... Känns som det inte spelar så stor roll då avstånden inom Europa är så korta. Däremot skulle jag aldrig kunna tänka mmig att flyga med ett bolag som Ryanair från en kontinent till en annan.

Haydee sa...

Jag såg samma dokumentär som Nadia och kände likadant ett tag. Men sedan lockade de billiga biljettpriserna och bara några månader senare hittade jag mig i Bergamo i Italien efter en ryanairresa. :)

Thérèse sa...

Johanna och Haydee - jag har heller inte hört några klagomål från kompisar som flugit Ryan Air.Tvärtom har alla varit nöjda. Priserna lockar ju så jag kommer säkert att flyga me dom någon gång i framtiden.

Nadia - jag såg faktiskt inte dokumentären men det känns bekant att det var lite skriverier om deras personalpolitik för några år sen. Min bror om jobbar på SAS är inte så förtjust i dom har jag för mig men jag är inte säker på att han älskar SAS heller. Ska fråga honom lite om RyanAir nästa gång vi ses om jag kommer i håg. Minns inte vad det var han klagade på. Eftersom han flyger billigt med SAS tror jag inte han har flugit Ryan Air men jag vet inte säkert.

Haydee - ja , det är ju det , dom billiga priserna lockar och man vill ju lägga så lite pengar som möjligt på själva resan och sen spendera större delen av reskassan på resmålet

Lisa sa...

Jag flyger (tyvärr) ofta med Ryanair och tycker inte att de är speciellt bra. Har råkat ut med stora förseningar då jag fick sova över på flygplatsen i Dublin. Det är inte så billigt heller när alla avgifter kommer på. Sist beställde jag en biljett för £10. Med diverse avgifter pålagda (skatt, incheckningsavgift osv) kostade den i slutändan £60... Dessutom landar man på flygplatser så långt bort att bara bussresorna tar längre tid än flyget (iaf om man flyger Sthlm-London). Men eftersom de oftast ändå är billigare än SAS m.fl får man bita i det sura äpplet. Nu när jag fått klaga av mig vill jag också passa på att säga att jag tycker att det är skönt att det finns lågprisflyg eftersom jag annars inte skulle kunna resa hem och besöka vänner och familj lika ofta...

Shadow sa...

Bangkok? Det var som... Där ser man!
Min favoritrestaurang finns i och för sig där – Vertigo, på taket av Banyan Tree.