söndag, juli 01, 2007

Antonio och Penelope

Jag tänkte fortsätta lite på spansk film. Två av dom dag mest internationellt kända spanska skådespelarna är nog Antonio Banderas och Penelope Cruz. Båda har varit med i flera av Pedro Almodovars filmer.

Personligen tycker jag kanske inte att någon av dom är någon fantastisk skådespelare. Men efter att ha sett Penelope Cruz i Volver (Att återvända) i fredags så slogs jag av hur bra hon ändå är när hon agerar på spanska. Hon har precis som Antonio Banderas gjort en massa dåliga Hollywood-filmer, där hon mest är vacker och himlar med ögonen och kanske kysser någon stilig man. Kanske agerar skådespelare bättre och naturligare på sitt modersmål. Dom här två gör det definitivt. Jag vet inte om dom definitvit bestämt sig för att stanna i Hollywood eller om någon av dom har planer på att komma tillbaka till spansk film. Penelope gjorde ju det förra året när hon spelade en av huvudrollerna i Volver (Att Återvända)

Antonio Banderas är född och uppväxt i Malaga i södra Spanien och Penelope Cruz kommer från Madrid. Som kuriosa kan jag nämna att hon växte upp i det område i norra Madrid där jag bodde.

Antonio Banderas har även regisserat film. Läste om El Camino de los Ingleses hos Carin. En film jag blev ganska sugen på att se om jag kan få tag i den här i Sverige.

Jag är nog den som är sämst i världen på att hänga med i kändisvärlden så jag har inget smaskigt skvaller eller annat om dom här två. Det hade ju varit kul att kunna skriva att Antonio tröstade sig med Melanie Griffith efter att jag nobbade honom. Fast det är inte riktigt sant. Vad som däremot är sant är att Penelope är vegetarian.


Pedro Almodovar och Penelope Cruz


Antonio Banderas som Zorro

8 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Visst är bâda bättre skâdespelare pâ spanska, men jag tycker inte att de är nâgra höjdare ändâ...;-)
Antonio verkar däremot verkligen vara en bra människa, som inte har blivit ett dugg stroppig av sina âr i USA. Han är fortfarande med pâ Semana Santa i Malaga, t.ex.
Spanska skâdespalare jag gillar är t.ex. Javier Bardem och Candela Peña.
Och en annan frân Malaga som heter Manuel Bandera. Ingen höjdare heller - pero está bonisimo!!

Thérèse sa...

Anna - håller med dig , ingen av dom är någon höjdare. Håller också med om att Antonio Banderas verkar vara en sympatisk person. Penelope vet jag inget om egentligen. Instämmer helt i att Javer Bardem är en suverän skådis

Carin sa...

Skavller..? Jag har sett Antonio på en balkong på Hotel Larios i Málaga... och så gick Melanies son på samma språkskola som mig i Málaga, tyvärr inte samtidigt... men ett år senare så jag var först! :-)

Thérèse sa...

Carin - aha, ag har aldrig sett honom men chanserna skulle väl kanske ha ökat om jag hängt mer i Malaga. Såg däremot Victoria Beckham med barn och livvakter utanför brittiska skolan i Madrid en morgon. Fast henne är jag inte så intresserad av , Antonio är ju klart mycket trevligare att titta på ;)

Per sa...

Antonios största flop mâste ändâ vara musikal-filmen med Madonna (var det hon?), som handlade om Evita Perron eller nât. Efter en kvart insâg jag att dett var grym kalkonvarning

Thérèse sa...

Per - Evita är väl någon sorts musikalfilm och Antonio Banderas spelar rollen som Che Guevara har jag för mig. I en scen dansar han tango med Madonna som spelar Evita. Inte så historiskt korrekt med tanke på att Che väl var i 1 års åldern när Evita Peron dog. Jag har bara sett delar av filmen och håller med om att den inte var särskilt bra

Pumita sa...

Banderas snygg att titta på? Jomenvisst! Men Bardems skådespelartalanger är av en helt annan klass. Han är fantastisk i Mar adentro.

Thérèse sa...

Pumita - jag håller helt med dig