onsdag, juli 04, 2007

vad vill ni läsa mer om?

Idag hade jag tänkt vara med på Nejmas ordlösa onsdag men glömde kameran hemma. Kan dock rekommendera alla att surfa till Barajagjohanna som har lagt ut en helt underbar bild. Har inte gjort så spännande saker. Var på biblioteket och lånade barnböcker , sen på barnteater i en park , sen banken och ICA och utöver det lite matlagning , disk , kolla bloggen , prata på skype , prata med barnen och annat. Hade tänkt ta med kameran och fixa en bild på teatern. Ska jag vara ärlig tyckte jag den var lite fånig men dottern hade jättekul och det är väl huvudsaken.

När jag sent i går kväll skrev inlägget vilka är ni? (gå gärna in och svara!) så kom jag och tänka på att det kan vara kul att fråga dom som läser fler saker. Brukar bli lite kommentarer och diskussion då.

När jag nystartade den här bloggen tänkte jag nischa den hårt och bara skriva om resor men så har det inte riktigt blivit. Spelar inte så stor roll för jag skriver ju om vad jag vill och det blir ganska blandat. Tänkte ändå passa på att fråga er som läser om det är något särskilt ni skulle vilja att jag skrev mer eller kanske mindre om.

Vill ni ha mer tips och information om Spanien och kanske andra länder. Det är dock Spanien jag kan bäst. Kanske mer av spanska språket och kulturen? Knaske om andra språk eller bara allmänt om språk? Spanskt vardagsliv , fast det skriver Anna så bra om så det är nästan bättre att surfa dit istället.

Kanske ska jag skriva mer om mat och fest. Recept? Fördelarna med att vara vegetarian och hur man omvänder köttätare. Musik? Film? Böcker? Mera foton? Politik?

Mer om mitt vardagsliv och personliga funderingar , kanske gnäll? Fast jag är lite strikt på den punkten. Vill inte skriva så mycket om mina barn och tror inte det blir några bilder på mig. I går kväll kände jag mig verkligen som en dålig och otillräcklig förälder , tänkte ett tag tanken att skriva om det men det kändes för personligt. Antar att vi alla som har barn har såna dagar. Någon hångelrapport lär det inte heller blir , det hoppas jag få läsa hos Barajagjohanna för jag fick nyligen en känsla av en utelämnad sådan. Naturligtvis läser jag gärna hångelrapporter på vilken av mina favoritbloggar som helst. Jag gör ju inte så mycket spännande saker att skriva om. Som jag skrev idag bibliotekets barnboksavdelning , barnteater , banken och ICA samt disk och mat kanske inte är så intressant varken att skriva eller läsa om.

Ska jag i större utsträckning kommentera nyheter eller annat svenska eller spanska tidningar skriver om? Resor jag vill göra? Min nya hemstad sen 3 månader (fast jag vet inte om det finns så mycket att skriva om Uppsala men lite mer än jag gör nu skulle absolut gå)?

Kanske något helt annat. Kom gärna med förslag och idéer.

Saker som mode , kändisskvaller , hur kär jag är i en viss person , hur mycket jag tycker om mina barn , klaga på andra bloggar (jag låter bli att läsa det jag inte gillar) och en hel del annat går helt bort. Skulle bara kännas märkligt att skriva.

Som ni som läst här länge vet har jag varit ganska nere ibland för att jag separerade från maken och flyttade från Madrid till Uppsala. Ibland har jag velat "skriva av mig" om känslor och grubblerier här på bloggen men då skulle jag nog hellre haft en anonym blogg. Nu har jag fått grubbla ensam eller gnälla för kompisar. Jag mår bättre och bättre och maken och jag har hela tiden varit goda vänner och pratar och umgås mycket. Det här är nog så nära en "lycklig skilsmässa" man kan komma , fast några lyckliga skilsmässor finns nog inte. Ibland läser jag andra skilsmässobloggar men att skriva om det själv eller om att träffa någon annan efter en skilsmässa tror jag inte heller blir aktuellt. Jag läser ganska ofta bloggar som jag nästan aldrig kommenterar på. Är dålig på att skriva hos andra än några få tyvärr. Ska försöka bättre mig för jag tycker själv det är vansinnigt kul att få kommentarer. Tjatar ofta om det att jag vill ha många kommentarer om vad som helst. För den som vill går det utmärkt att kommentera anonymt men klart det är roligt med ett namn eller ett alias på kommentaren.

Men som sagt jag vill gärna ha många förslag om vad ni vill läsa om här. Alla förslag är bra oavsett om jag sen väljer att skriva om det eller inte. Måste ju kännas som jag kan skriva om det också. Så kom med förslag nu!

12 kommentarer:

Pumita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pumita sa...

Dina reflektioner över hur vardagslivet i Spanien skiljer sig från livet i Sverige är roliga att läsa och alla resorna förstås. Dem tröttnar jag aldrig på. Det vore kul om du skrev mer om Uppsala också. Du är ju intresserad av historia och det kanske finns nåt mer att berätta.

Thérèse sa...

Pumita - historia skulle jag nog egentligen kunna skriva ganska mycket om. Har bara inte riktigt tänkt på det när det gäller bloggen. Det går ju att kombinera med både Uppsala och Spanien. Ska troligen turista lite på fredag , fast det blir med och för barn men det går ju säkert att skriva lite om

Thérèse sa...

Pumita - just skillnader mellan livet i Sverige och Spanien är sånt jag tycker är väldigt kul att skriva även om jag känner att jag generaliserar väldigt mycket

Anna Malaga sa...

Det jag fastnade för i din blogg var att du tog upp sâ mânga olika intressanta ämnen och kontroversiella frâgor (som vi andra sen kunde tjafsa om i kommentarerna ;-)) Alla inlägg var intressanta, eftersom du var nyfiken pâ allt.
Jag vill gärna läsa om den svenska vardagen, svenska samhället, resor, Spanien, Indien, Sydamerika osv. Funderingar om barn och familj läser jag ocksâ gärna, det behöver ju inte vara personligt.
Hângelrapporter är naturligtvis aldrig fel! :-D

Thérèse sa...

Anna - det kan ju vara okey att skriva personligt också. Jag har ju inte direkt några regler så men det måste ju kännas okey. Ibland har jag velat blogga när jag har varit nere eller ledsen för något och kanske haft inlägget i huvudet men sen hejdat mig när jag ska skriva ner det. Ibland har jag velat ha råd i mer personliga grejer och tänkt på bloggen men jag har känt att jag varit för oanonym för att riktigt vilja. Svenskt vardagsliv skulle jag absolut kunna skriva mer om , bar och familj vet jag inte. Kanske. Resor och Spanien , Indien , Latinamerika blir det självkart mer av.
Några hångelrapporter tror jag du får vänta förgäves på , iallafall på den här bloggen

barajagjohanna sa...

Vad roligt att du länkar min bild. :) Jag har länge tänkt att visa den, tog den ju för mer än två år sedan! Det har bara inte blivit av, så nu var ett perfekt tillfälle. Du kan nog räkna med fler Parisbilder på ordlösa onsdagar... ;) Kul om du blir med i det också!

HAHAHA, utelämnad hångelrapport?! Håhåjaja. :)

Vet du vad? Skriv vad du känner för. Jag läser. Blir det vardagligt, dagboksliknande, personligt, Spanienaktigt eller recept spelar ingen roll. Skriv det DU vill. Bloggen blir ju lite nischad av dig ändå.

Nadia sa...

Hångelrapporter låter kul. Kanske skulle man börja med såna på sin egen blogg. Fast det är klart, för min del har det inte blivit så mycket hånglande den sista tiden så att bara rikta in sig på det hade nog varit rätt tråkigt.

Kan du inte lägga ut lite tips på favoritböcker, skriva varför du gillar dom? Eller kanske lite favoritböcker av författare från olika länder?
Uppsalas historia och hur det är att leva där skullejag också vilja höra mer om.
Goda recept på vegetarisk mat skulle jag också vilja ha.
Kanske ett inlägg om de språk du pratar, hur du har lärt dig prata dom och vad du känner för dem. Vet ju att du är förtjust i Frankrike och franska, ett språk är ju ofta så mycket mer än ett verktyg för att uttrycka sig. Kanske tycker man det är vackert, kanske väcker det associationer

barajagjohanna sa...

Just det ja, tips på vegetariska recept är aldrig fel! Jag borde lägga ut lite mer sånt själv...

Thérèse sa...

Johanna - Ha ha kul att få ett helt inlägg på din blogg ;) Jo det är klart jag skriver vad jag känner för men lite tips är aldrig fel. Mer vegetariska recept och kanske lite veg.propaganda är ju alltid kul. Vore kul om du också la ut fler recept för ibland är man ju tom på idéer när de gäller matlaging. Alltid kul att få inspiration

Nadia - jo jag har tänkt skriva lite mer om böcker. Fick ju en spansk bok av Anna i Malaga som jag faktiskt inte har läst än men som jag verkligen vill läsa och skriva om. Vet inte om det skiljer sig så mycket att leva i Uppsala som i andra städer. Kan ju skriva om min saknad efter Göteborg....
Jag gillar Frankrike och franska språket men jag pratar knappt franska. Riktigt dåligt. Vill bl bättre och har tänkt göra något åt det. Några fler språk än engelska och spanska kan jag knappast.

Molly sa...

Jag tycker att det är väldigt roligt att läsa det som du vanligtvis skriver om, särskilt resor (Spanien och annat), språk, ja vanligt vardagsliv också.

Thérèse sa...

Molly - tack , alltid trevligt att höra att någon tycker bloggen är rolig att läsa