onsdag, juni 13, 2007

volontärmode?

Jag måste rekommendera alla att läsa det här som Anna skrivit om volontärarbete Mycket bra och träffande. Nu är det inte så att jag inte tycker det är bra att unga människor engagerar sig i situationen i fattiga länder utan tvärtom. Men många projekt som dom Anna skriver om kanske inte hjälper lokalbefolkningen särskilt mycket utan är mest en häftig resa för volontären. Visst kan jag se en poäng med att ungdomar som under en period lever en fattig by eller liknande kan få en annan bild av hur fattigdomen verkligen ser ut. Det kan säkert i många fall leda till ett större engagemang för världens fattiga. Samtidigt har Anna en poäng med att vill man verkligen hjälpa så kan man jobba en sommar hemma och skänka lönen till byn som för den säkert kan anställa någon byinvånare under ett helt år som kan göra volontärens arbete. Fast Anna ha formulerat det här så bra att jag känner att min text blir överflödig. Så klicka på länken och läs hennes inlägg.

5 kommentarer:

becka sa...

Jag gillar rubriken haha. kram

Thérèse sa...

Becka - jaså , inte jag som har kommit på den utan jag har helt fräckt snott den från Anna vars inlägg jag skriver om. kram

Per sa...

På 70-talet var det vanligt att jobba på Kibutz, eller hur det nu stavas. Inte så bra kanske med tanke på att man stödde israelsikt förtryck av palestiner, fast det framstått som något "proggigt" paradoxalt nog. Iofs så röktes det nog på rejält där och ingen brydde sig särskilt mycket om nåt annat än att röka brass och odla. Eller har jag fel?

Thérèse sa...

Per - jag har en bekant som har jobbat på Kibbutz och där fick allaen plätt att odla själva. Nästan alla valde att odla marijuana på sin plätt så det ligger kanske något i det så säger

Haydee sa...

Tack för länken! Jag har ju själv drömt om att få åka och arbeta som volontär så det kan nog vara nyttigt att läsa det hon har skrivit.