tisdag, juni 12, 2007

bögbomb

I dagens Metro läste jag något riktigt bisarrt. Det verkar mest vara ett skämt även om det inte är något roligt skämt. Är det allvar är det riktigt sjukt.

Jag citerar en bit av artikeln
"Hittills hemliga dokument visar att höga chefer inom amerikanska militären planerat att framställa en "bögbomb", rapporterar CBS. Bomben skulle släppa ut kärlekshormoner som gör fienden till homosexuella och mer intresserade av varandra än att slåss mot U.S army, som bara skulle kunna sitta och titta på när fiendens förband upplöste sig själva.

– Idén var att en kemikalie skulle kunna spridas till soldaterna genom huden eller andningsluften och att de skulle bli bögar av den, säger Edward Hammond på Berkeley-universitets Sunshine Projekt, som tagit fram uppgifterna.

Enligt dokumenten begärde The Ohio Air Force lab 1994 7.5 miljoner dollar – ungefär 52 miljoner kronor – för att utveckla bögbomben."

Verkligen bland det dummaste jag har hört. Vilka idioter kommer ens på en sån här tanke och tror att det ska fungera i verkligheten?

10 kommentarer:

mandi sa...

Öööhh... varför har metro ens publicerat det inlägget??

Thérèse sa...

Mandi - ja det kan man ju fråga sig

barajagjohanna sa...

Jag är ett frågetecken.

Per sa...

Inget är tillräckligt sjukt för pentagon och nasa att forska i och framställa. Dom anlitar ju astrologer, medium (alá Saida) och liknande tokigheter i sin krigsföring, fast det kan ju vara rykten ocksâ, precis som med area 51 i nevada

Thérèse sa...

Johanna - jag med

Per - nej det verka inte som något är tillräckligt sjukt för pentagon att forska i. Fast det finns ju mycket rykten och konspirationsteorier också bland annat ryktas det att AIDS har skapats ett av deras laboratorier och sen avsiktligt spritts ut för att döda vissa grupper. Knappast någon sanning i det skulle jag tro

Anna Malaga sa...

Hörde faktsikt samma sak för länge sedan. Men själva idén är väl otroligt korkad, som om inte homosexuella skulle kunna jobba med varandra.

Nadia sa...

Ja, Therese. Det här v a r verkligen det dummaste jag hört på länge. Låter så dumt att det inte kan vara sant och jag undrar samma sak som Mandi; varför upplåter Metro ens tidningsutrymme åt skiten?

Thérèse sa...

Anna - ja det känns väldigt fördomsfullt som om homosexuella skulle vara en annan sorts människor än heterosexuella

Nadia - jag blev så paff att jag hade svårt att tro att det var sant. Tyckte det var så sjukt att jag bara kände att jag ville skriva något om det. Kanske också för att visa vilka idioter som verkar jobba på Pentagon. Kanske tänkte Metro ungefär likadant vad vet jag

Lugnetetc sa...

Usch att det dyker upp så mycket korkat i Metro... jag har slutat ta med "tidningen". Kan man inte släppa en bomb någonstans så folk slutar vara dumma i huvudet?

Thérèse sa...

Fred - du har så rätt!