måndag, juni 11, 2007

vinresväska

Eftersom jag skrev om privatimport av alkohol måste jag presentera en i mitt tycke onödig pryl.
Stockholms etui och koffertfabrik säljer den här vinresväskan. 2900 kronor plus frakt kostar den och man kan ta hem sju flaskor vin i den. Den har ett stöttåligt hölje , hjul och handtag och väger drygt 5 kilo utan vinflaskor i. Nja jag vet inte. Köper jag sju flaskor vin på resan tycker jag det funkar att packa in dom ordentligt i min vanliga väska. Jag har iallafall aldrig råkat ut för att någon flaska jag har köpt har gått sönder. Priset på väskan känns ju också i häftigaste laget.

Den som vill kika på fler onödiga prylar kan surfa in på Bloggfrossa och se och beundra instruktionsfilmen för toapappersvikningsmaskinen.

6 kommentarer:

mikebike sa...

hej therese!
tack för länkningen. och du jag tycker vinresväskan verkar fiffig. fan jag funderar just på hur jag ska frakta hem sprit i sommar. inte så jävla kuyl om en eller ett par flaskor går så att säga. då är allt förstört. vet inte hur jag ska göra... inte köpa en specialväska för tre papp iaf men ändå, det var ett wake up call;)

Nadia sa...

Jag skulle nog också kunna tänka mig att införskaffa en vinväska om jag bara hade pengar. Tycker det verkar praktiskt att inte behöva ta upp plats i den vanliga väskan. Dessutom tycker jag det känns ok att frakta (ofärgad) sprit i den vanliga resväskan men hur kul är det om en vinflaska går sönder och man får rödvin över alla kläder?

Nadia sa...

Fast jag måste medge att en vinväska inte lär bli något jag investerar i innan jag har obegränsat med pengar, innan jag har uppnått den gränsen känns väskan lite väl dyr och halvonödig.

Pumita sa...

Jag klarar mig alldeles utmärkt utan någon vinväska. Släpar inte med mig så mycket att det vore värt att investera i en.

Thérèse sa...

Mikebike - tack för att jag fick länka. Skrattade vansinnigt mycket åt den där maskinen även om den inte är något för en stolt skryklare som jag.Jag tycker det funkar att packa in spriten ordentligt mellan kläderna , hittills har ingen flaska gått sönder för mig. Tycker den där väskan verkar både väl stor och dyr

Nadia - vore det inte bättre med någon slags hårda fodral att sätta runt flaskorna så man slipper släpa på en ganska stor extra väska bar för 7 buteljer.

Pumita - jag klarar mig också utmärkt utan den och skulle aldrig lägga upp 2900 kronor för den. Hittills har jag alltid packat flaskor ordentligt bland kläderna och det är aldrig någon som har gått sönder

Anonym sa...

Hej, väskan är faktiskt smartare än vad som beskrivs. Den kan användas för 14 eller 7 flaskor, man kan nämligen dela den av den. Tar man sju flaskor har man även plats för andra saker i väskan, men vill man bara ta vin rymmer den alltså 14 flaskor. Jag har använt den vid en rad tiillfällen och den har funkat perfekt, ingenting skadat. Grunden är en stabil Samsonite-väska, så den är mycket stryktålig, det är därför den kostar så pass mycket. Hälsningar Gunnar