torsdag, september 06, 2007

Vilse i pannkakan

Jag läste att 19 september släpps Staffan Westerbergs mästerverk Vilse i Pannkakan på Jag vet inte om jag var stormförtjust i programmet som barn. Det var ju ett väldigt udda , närmast surrealistiskt barnprogram och Storpotäten skrämde många barn. Fast nu måste jag erkänna att det rycker lite i köptarmen. Är också lite nyfiken på vad mina barn skulle tycka om det. Jag har hittills med framgång introducerat dom för Dr Snuggles , Dunderklumpen , Från A till Ö med Hedvig och ugglan Helge och Trollsommar Dessutom sänder Svt Fem myror är fler än fyra elefanter på söndagar nu. Ett program som jag uppskattade mycket som barn och som nu mina barn gillar.


Vilse i pannkakan verkar vara ett sånt program som man antingen hatade eller älskade. Jag tror jag kommer att roas mer av det idag än jag gjorde som barn.

Ett annat gammalt kultförklarat barnprogram som finns på dvd som jag skulle vilja ha är Tårtan med Janos , Hilding och Frasse.

4 kommentarer:

Per sa...

Jag säger som Gert Fylking brukar göra när pristagaren för nobelpriset i litteratur utropas: -Äntliiigen!

Klart du skall köpa den. En sann glädje bâde för barnen och för vuxna! Den är lite skoj surrealistisk som sagt...

Thérèse sa...

Per - jo det blir nog ett köp , den är inte särskilt dyr heller så varför tveka?

Anna Malaga sa...

Jag skulle gärna se om den nu. Man jag tyckte att den dammiga pannkakan var râäcklig och storpotäten gav mig Ângest.
Däremot älskade jag Fem myror och min son gillade den lika mycket när vi började se den i somras.
Den borde man ocksâ kunna köpa pâ dvd?

Thérèse sa...

Anna - ha ha visst var pannkakan dammig och äcklig och storpotäten ångestframkallande. Tror det är roligare att se den som vuxen än som barn. Fem myror borde absolut finnas på dvd. Finns som dataspel har jag sett