tisdag, september 04, 2007

8 saker om mig

Både Lisa och Becka har utmanat mig på samma grej. Jag ska skriva åtta saker om mig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i kommentarrutorna på deras bloggar, så att de vet att de har blivit utmanade. Det verkar vara rätt många som redan har gjort den här utmaningen så jag struntar i att utmana åta personer men dom so känner sig manade kan skriva något. Kanske Anna Malaga eller Cliff hanger eller någon annan...

Så här kommer lite onödigt vetande om mig då

1. Jag har en skrivbordslampa som jag använder flera timmar om dagen , jag köpte den för 15 år sen och har ännu inte behövt byta glödlampan. Det känns inte riktigt normalt men jag är nyfiken på hur länge den kommer att fortsätta lysa.

2. Min son har diagnosen autism och ibland har jag tänkt att jag borde skriva mer om hur det är att ha ett "annorlunda" barn på bloggen. Vore kul men jag har inte riktigt kommit mig för än. Vi får se om det blir i framtiden.

3. Jag är en dålig TV-tittar men jag älskar att läsa och hänger mycket på biblioteket. Boktips tas tacksamt emot här på bloggen.

4. Jag är nyhets-beroende. Läser flera tidningar , både svenska och utländska , på nätet varje dag och om jag har tid ser jag gärna både Aktuellt och Rapport och andra kanalers nyheter samt lyssnar på radions nyheter och kanske kollar in text-TV.

5. Jag är inte särsklit intresserad av naturen. Visst kan det vara trevligt med lite grönt i bakgrunden när man tar en fika eller drink utomhus men jag begriper inte varför man ska gå dit. Visst kan det vara trevligt att se lite skog genom bilfönstret när man kör/åker bil men det räcker bra. Skogspromenader är inget för mig men det kan vara trevligt att promenera i en park eller trädgård.

6. Rättvisa och solidaritet är viktiga begrepp för mig. Jag har svårt för det egotrippade ideal som tycks råda idag. Global fattigdomsbekämpning och mänskliga rättigheter är frågor jag tycker borde ha största prioritet. Tog mig friheten att sno första meningen i den här punkten från Pumita för jag känner att det passar mig också.

7. Jag har ett speciellt kärleksförhållande till den rökiga whiskyn Laphroaig men gillar också annan whisky , rom , vin i synnerhet rödvin, fino och baileys. Fast numera dricker jag väldigt lite saker med alkohol i och det sker också ganska sällan.

8. Jag ogillar fåglar väldigt mycket , tycker att dom är allmänt otrevliga , äckliga, skränande och smutsiga djur. Kan inte förstå hur någon frivilligt kan ha en fågel som husdjur eller ha ornitologi som hobby.

16 kommentarer:

Per sa...

Du blev förstörd av "boktipset" med andra ord?. Jag har en schablonbild av hur typiska bokmalar ser ut; stort yvigt hâr och enorma glasögon, samt givetvis en krum (böjd rygg ungefär) hâllning. Ditt framtida öde?

Jag hatade det svenska naturprogrammet natturrutan när jag var liten. Nân gubbe som hette Bisse med pipskägg kraxade och visade 1 timmar's filmer om fâglar som häckade ute pâ nân klippö. Fâglarna skränade och bajsade ner och kanske ât varandras ägg...

Nu är fâglar ofta en källa till glädje, beroende pâ vilken sort det är. Skoj att mata dom smâ liven:)

Thérèse sa...

Per - ha ha jag är inte särskilt lik din bild av bokmalar idag men jag kanske kan utvecklas i framtiden ;)

Fåglar kan aldrig vara en källa till glädje och är bara otrevliga att mata. Du måste skämta!

Per sa...

Fâglarna har blivit missförstâdda, kanske genom Hitschocks film fâglarna? Kolla You Tube:
Birds attac (högerklicka länk och öppna i nytt fönster)

Haydee sa...

Jag skulle väldigt gärna läsa om autism här hos dig. Vi hade en pojke med diagnosen autism på jobbet och han var ett av de härligaste barnen jag någonsin jobbat med!

Pumita sa...

Helt OK att du skrev om solidaritet och rättvisa, det borde fler göra! :)

Stripigt hår (lite överdrivet, men kunde gärna vara tjockare) och små glasögon, ändå gillar jag att läsa... *asg* Jag har precis läst ut Vindens skugga, en helt underbar och spännande bok om Barcelona. Om du inte har läst den, gör det!

Thérèse sa...

Per - filmen Fåglarna är läskig , ska kolla din länk

Haydee - jo jag får se , det känns lite svårt och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men jag tänker ibland att jag borde och skulle vilja

Pumita - visst borde fler göra det!
Jag har ganska tjockt hår och inga glasögon men gillar ändå att läsa ;) Har faktiskt tänkt läsa Vindens sugga men det har inte blivit av än. Ha tittat på den både på biblioteket och i mina föräldrars bokhylla. Får väl ta mig i kragen och låna hem den nästa gång

Pumita sa...

*asg* Vem har skrivit den? Vindens sugga menar jag. Den har jag aldrig hört talas om. ;)

Jag tyckte boken var lite seg i början men sedan när man kommer igenom de första kapitlen är det svårt att lägga ifrån sig den.

Thérèse sa...

Pumita - ha ha , jag var tydligen för snabb på tangentbordet... Vindens skugga ska jag läsa först iallafall en kan jag kolla om det finns någon som heter Vindens sugga ;)

barajagjohanna sa...

Oj, vad jag håller med angående fåglarna...

Thérèse sa...

Johanna - ja visst är dom både läskiga och äckliga

Per sa...

Mja länken jag bifogade var nog konstig , för handlaren såg ut som söderbloms i saltkråkan och musiken var ju inte särskilt läskig heller. Fåglar är goda alltså, iallafall kan deras ögon förmedla det? (satt på jobbet och lyssnade inte på ljudet)

Thérèse sa...

Pr - när du påstår att fåglar är goda är det då som mat du menar?

Per sa...

Therese: Ja, fâglar är ocksâ goda att äta -utsökt! I Guatemala sâg jag en meny med grillad duva i currysâs. ângrar att jag inte beställde det. Fast hur var det Di Leva sjöng? -Jag äääter inte mina vänner!

Thérèse sa...

Per - eftersom du äter fåglar och lyssnar på vad Di Leva sjunger så antar jag att fåglarna inte är dina vänner. Varför beställde du aldrig duvan i Guatemala då? Om du ångrar dig kan du hitta en duva i varje park och på varje torg och färdig currysås finn att köpa i dom flesta butiker. Bara hem och tillreda alltså

Lisa sa...

Jag ær också tidnings-/nyhetsberoende. Jag samlar på mig tidningar, alla jag kan få tag på och de samlas på høg... Min pojkvæn blir tokig på mig.

Anonym sa...

Hej här kommer ett boktips, läs "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson den är bra... jag började läsa den kl 7 på kvällen sträck läst den till 3 på morgonen.. Vickan i England.