tisdag, september 04, 2007

veganska räkor

Som vegetarian sen 20 år har jag egentligen inget emot olika köttsubstitut som vegetariska biffar , korvar , färser mm. Samtidigt är jag inte direkt någon storkonsument av köttsubstitut och kan tycka det är lite onödigt. Det finns ju så mycket gott vegetariskt man kan äta ändå. Fast visst är quorn gott.

Idag hörde jag att det finns veganska räkor och vegansk bläckfisk. Det känns lite väl bisarrt men det kanske finns en efterfrågan vad vet jag. Hörde någon säga att dom veganska bläckfiskarna och räkorna såg ut som rekvisita från någon skräckfilm. Själv tycker jag att skaldjur ser rätt läskiga ut , som förvuxna insekter från havet. Har ingen lust att äta dom även om dom är veganska.

Läckerheterna kan bland annat inhandlas på Goodstore på Skånegatan i Stockholm.

Bloggen Veganvrak som har många bra recept , har testat veganska räkor. Hon verkade inte direkt lyrisk men inte heller jättemissnöjd.


Veganska räkor , bilden är från bloggen Veganvrak
Jag tycker dom ser lite läskiga ut.

8 kommentarer:

Per sa...

Uh? albino? Är det vitt vin till som gäller? Har smakat den vegetariska rommen, men det var inte sâ gott tyckte jag (gjort av sjögräs och liknande gissar jag). Fast kanske om man gör räkmacka med majonäs sâ kanske det inte är sâ dumt?

Thérèse sa...

Per - jag gillar den vegetariska rommen av sjögräs. Mycket god. Fast jag tycker räkorna ser lite läskiga ut , lite för lika riktiga räkor/vatteninsekter så dom kommer jag nog inte att smaka.

Per sa...

Det verkar vara ett pilljobb att skapa dessa räkor med ögon, spröt och allt, fast man slipper ju skala förstås! Om rommen åtnjuts med blinni, hackad lök och gräddfil kan den nog gå an

Pumita sa...

Riktiga räkor är ju gråa innan di tillagas så de där ser väl nästan normala ut... urk!

Nadia sa...

Fy vad äckliga dom ser ut! Kan/vill man verkligen äta det där???

Thérèse sa...

Per - ja verkligen , jag hittade tyvärr ingen bild på dom veganska bläckfiskarna. Rommen är väldigt god på avokados och om jag någon gång gör egen sushi tänker jag prova att ha på den. Kan tänka mig att den funkar bra på blinier också

Pumita - jo riktiga räkor är ju så där gråa. I Sverige säljs ju mest kokta räkor men i Cadiz där jag bodde 3 månader sålde man okokta , gråa räkor i saluhallen och på torget.

Nadia - instämmer , jag har ingen lust att äta det där

barajagjohanna sa...

Nämen gud vad osmakliga de ser ut - vem skulle få för sig att äta sådana?!

Thérèse sa...

Johanna - jag skulle inte heller vilja äta det där , antar att dom ska tillagas först man ska väl göra någon vegansk räksås eller nåt. Fast jag vet inte och tänker inte prova heller