lördag, september 08, 2007

kylslagen lunch

Jag åt lunch med några släktingar idag som jag inte sett på hur många år som helst. Det ar verkligen trevligare än förväntat. Av någon anledning ville dom sitta ute och äta. Jag frös och svepte min kappa så tätt om mig som det gick. Det är ett jävla klimat vi har i det här landet. Jag ogillar verkligen kyla och idag har det varit småregnigt och allmänt otrevligt här. Samtidigt som jag satt där och huttrade vid lunchen fick jag ett sms från min gamla hemstad Madrid. Några Madrid-vänner roade sig med att ligga vi poolen i den 30 gradiga värmen. Fortfarande vet jag att det var rätt för mig och barnen att lämna Madrid när jag flyttade därifrån men ändå kan jag inte låta bli att sakna staden och klimatet. Alla säger att hösten är så mysig men den är ju så kall i det här landet.

7 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Hösten är kylslagen? Prova sommaren som gick! Fy för den lede... Just nu är hösten precis lagom i Madrid. 30 grader och den eviga solen. Onsdag ska vi få regn och 25 grader varmt. Förmodligen risk för översvämning eftersom det inte regnat på evigheter!

Pumita sa...

Idag kan vi också ha pool... det är bara släpa ut badkaret och det fylls på nolltid. Glöm inte badskummet! :/

Madrid, here I come!

Anonym sa...

Hej här kommer ett boktips, läs "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson den är bra... jag började läsa den kl 7 på kvällen sträck läst den till 3 på morgonen.. Vickan i England.

Per sa...

Tja inte så dumt att bada i pool med 30-35 grader i september, fast jag uppskattar svenska septemberdagar med frisk, hög och klar luft. Tänk att få ha långbyxor och sin gamla manchesterkavaj på sig (omöjligt här i Madrid nu)! Har suttit en liten stund på en kvarterskrog som har uteservering och kollat Spanien-Island på widescreen, säkert 25 grader ute...

Thérèse sa...

Karlavagnen - sommaren som gick var inte heller någon höjdare om man gillar värme. Nu får vi som är kvar i Sverige vänta till maj på värmen eller ta oss söderut.

Pumita - ja , idag hade vi verkligen kunnat ha pool. Gör gärna dig sällskap till Madrid;)

Vickan - tack för boktipset , ska kolla upp den

Per - ingen hög och klar luft idag bara fruktansvärt mycket regn

Cliff Hanger sa...

Jag tror att det är det kyligare klimatet och växlingen av årstid som fått mig att bli lite sjuk nu (hoppas att jag inte blir mer sjuk...ska ju åka till Grekland på onsdag).

Thérèse sa...

Cliff hanger - jag har varit ordentligt förkyld men det börjar gå över nu. Hoppas du slipper bli sjuk. Grekland låter kul. Säkert varmt och skönt också.