onsdag, september 19, 2007

Khao san road

Jag tvekade lite om jag skulle lägga in en bild på Khao san road istället för templet Wat Arun när jag skulle ta med en bild på Bangkok på ordlös onsdag. Khao San road i Bagkok är nog världens mest kända backpackers tillhåll. En 400 meter lång gata full av billiga hotell , restauranger , affärer , barer , turistbyråer som ordnar olika turer i Thailand och till grannländerna , tatuerare , gatuförsäljare och mycket annat. Ett ganska speciellt och märkligt ställe.


Khao san road dagtid


Khao san road på kvällen

13 kommentarer:

Fotavtryck i Asien sa...

Khao San rd har några riktigt roliga uteställen och det "nya" Starbucks cafeet är riktigt mysigt. Har bara lite svårt för just renodlade backpacker områden..

Guava sa...

Khao San... vet inte vad man ska säga om den gatan. Eller området, för det har ju brett ut sig.

Förr var det ju nästan bara själva Khao San, men nu är det ju hela Banglamphu ju.

Fast nu börjar ju thailändarna ta över stället igen. Det har ju blivit lite av ett inneställe bland bättre bemedlade Bangkokbor att gå dit och festa.

Det borgar väl för att det inte ska gå med Khao San som det gjorde för turistghettot som gällde innan alla flyttade hit - Soi Ngam Duphli och Malaysia Hotel. Det är ett riktigt träsk nuförtiden.

Thérèse sa...

Fotavtryck i Asien - jag har bott på Kao San road och festat lite där också men jag har också lite svårt för renodlande backpackerområden.

Guava - jag är lite kluven till gatan eller som du säger området för det brer ju ut sig. Har bott där en gång och hotellet var helt okey, rent och fräscht. Fast det är lite för mycket backpackerområde i min smak. Det är 3-4 år sen jag var där sist och jag noterade också att thailändare verkade gå dit och festa.

christel sa...

Åh, jag känner igen mig! Tror att alla som backpackar i Asien förr eller senare hemnar på Khao san road.
Jättefin bild med templet från vattnet också!

Thérèse sa...

Christel - ha ha det stämmer nog att alla som backpackar i Sydostasien förr eller senare hamnar på Khao San Road. Jag vet inte om jag ska gilla eller ogilla stället.

Anonym sa...

Hej Therese. Du som gillar historia, vad säger du om gladiatorernas kost?

Thérèse sa...

Anonym - länken verkar inte fungera , tyvärr. Hade varit spännande att läsa om gladiatorernas kost , så gör gärna ett nytt försök

Anonym sa...

http://wiktzac.blogspot.com/2007/09/gladiatorer-var-feta-veganer-tester-p.html

Thérèse sa...

Anonym - ha ha läste nu , blev dom så feta på den kosten då? Dom bör väl ha varit ganska vältränade fast kosten lät ganska torftig måste jag säga.

Anonym sa...

Det är fullt möjligt att vara både fet och vältränad, se bara på sumobrottare.

Thérèse sa...

Anonym - jo visst är det det

Per sa...

Det verkar vara ett helskönt ställe! Dit mâst jag âka nân gâng, fast Thailand ligger kanske inte högst pâ prioritetslistan, tex Kuba kommer tex före.

Thérèse sa...

Per - personligen tror jag Kuba är mer helskönt ställe än Khao San road i Bangkok. Tror man snabbt blir ganska less på Khao San Road. Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar eller ogillar det men förmodligen någonting där i mellan