onsdag, november 07, 2007

Ordlös onsdag - La Giralda , SevillaSe fler ordlösa bilder här

14 kommentarer:

Thérèse sa...

La Giralda är tornet på katedralen i Sevilla. Det är från början en minaret men ombyggd till kyrktorn. Man kan gå upp och beundra utsikten över stan. Det är en ganska jobbig och dryg promenad men utsikten är fantastisk. Jag hade faktiskt utsikt över La Giralda och katedralen från min balkong när jag bodde i Sevilla. Ingen dålig utsikt. Tornet är upplyst kvällstid.

Mimo sa...

Ååååh, en bild på min spanska favoritstad i alla lägen.
Dessutom har du ju fångat apelsinträden med sina pomeranser som pryder staden som enstaka träd eller hela alléer.
Har aldrig orkat mig upp för alla trapporna i "minareten", någon gång kanske det blir av??

Thérèse sa...

Mimo - Sevilla är nog min spanska favoritstad också eller möjligen Cadiz. Det är inte trappor utan ramper man går uppför. Tydligen har dom lett upp hästar där en gång i tiden. Varför vet jag inte. Fast det finns ställen att sitta ner och vila benen på. Är värt att gå upp för utsikten är fantastisk

delavij sa...

Det var ett vackert utsirat torn. Jag har varit alldelse för lite i Spanien förstår jag nu. Får sätta upp Sevilla på min "vill-åka-lista".

Marianne sa...

Även jag har varit för lite i Spanien. Vilka otroliga byggnader. Huset bredvid är inte dåligt det heller

Thérèse sa...

delavij - Sevilla borde du absolut åka till om du har möjlighet. En otroligt vacker stad.

Marianne - Huset bredvid är en del av katedralen , La Giralda är bara namnet på själva tornet till katedralen som syns på bilden

Wickans värld sa...

Blir nästan höjdrädd, fast åt andra hållet!!

Pumita sa...

Mmmm, dit ska jag en vacker dag! Går det förresten att åka dit på vintern eller i mars eller så... eller är det för kallt?

Åsa sa...

Spanien är underskattat, det är helt underbart, alla hittar något.
Dessutom finns det en del saker som passar alla, då inte minst mat och dryck i bra sällskap.

Åsa sa...

Läckert! För det mesta är ju trappor och klättring värt mödan då utsikten säkert "betalar" igen allt pust och stön :) Och vad är det där - apelsiner? Persikor? Inte är det väl vanliga äpplen eller så? De ser hemskt mumsiga ut i alla fall.

Thérèse sa...

Wickan - förstår vad du menar

Pumita - mars är nog perfekt tid att åka till Sevilla , varmt och skönt men inte den där enorma sommarhetten. Vintern är inte kylig med svenska mått men man kan frysa rätt bra på kvällar och nätter. Du borde verkligen åka dit.

Åsa - visst finns det något som passar alla i Spanien. Men det finns det nog i dom flesta länder. Mat och dryck i bra sällskap är alltid trevligt

Thérèse sa...

Åsa - det är absolut värt mödan. Det är apelsiner på bilden

Per sa...

Bredvid katedralen och giralda som jag varit uppe i, så ligger en arabisk trädgård full av citron och apelsinträd. Jag pallade några citroner där för att ha i té hemma. Apelsineträden finns överallt på gatorna i Sevilla, men dom är inte särskilt goda att äta.

Tror att spriralgatan upp för tornet även användes av hästar (typ riddare kunde rida upp). Puh! jobbigt att gå upp, men man får en fantastisk utblick över staden när man väl pallrat sig upp.

Pumita sa...

Det låter som om att jag får börja träna att gå i trappor... ;)