torsdag, november 01, 2007

hångel

Nu tänkte jag inte skriva någon personlig hångelrapport om något oseriös hångel mot någon bardisk. Dels för att det inte är så intressant och dels för att jag så otroligt sällan ser en bardisk än mindre hånglar mot någon så det finns inte så mycket att rapportera. Fast man kan ju hångla på andra ställen än mot bardiskar....

Här i Sverige är det inte så ovanligt att man ser par hålla varandra i handen eller krams och pussas offentligt men oftast inte så mycket mer. I Spanien däremot är det verkligen inte ovanligt att man ser unga par som verkligen grov-hånglar på parkbänkar och andra offentliga ställen. Särskilt inte under den varma årstiden. Förmodligen för att dom inte har någonstans att gå. Man bor i allmänhet hemma mycket längre och singelhushåll och sambos är mycket ovanligare än i Sverige. Det ses nästan som lite suspekt att bo ensam i Spanien. Det finns nog en högre tolerans bland svenska föräldrar att deras tonårig låser in sig på sitt rum med pojk- eller flick-vännen. Det är nog också fler svenska föräldrar än spanska som tycker det är okey att tonåringens pojk- eller flick-vän sover över. I Spanien är det inte heller ovanligt att mamman är hemmafru så det finns nästan alltid någon hemma och få möjligheter att vara ensamma även om man skulle skolka från skolan. Så är dom flesta spanjorer mer trångbodda än dom flesta svenskar.

En gång satt jag med några vänner på ett torg i Malaga. På alla bänkar på torget utom våran låg par och hånglade. Hånglade riktigt rejält , ja det var nästan sex. Vi som satt och förfestade lite innan vi skulle ge oss ut i Malagas nöjesliv blev nästan generade.

I närheten av där jag bodde i Madrid fanns en liten mysig park med trevliga lekplatser dit jag och barnen ibland gick. Här och där i gräset låg naturligtvis unga par och hånglade rejält , särskilt på kvällarna.

Det är inte ovanligt att hånglande spanska par tar på varandra mellan benen och på brösten. Något man knappast ser i Sverige.

Överallt i Spanien finns gott om billiga hostal (små enklare hotell). Dessa används inte bara av turister som vill lägga så liten del som möjligt av reskassan på boende utan även av unga par som vill vara i fred. Det här är för övrigt inte enbart ett spanskt fenomen. Jag bodde på ett hotell i Singapore som verkade vara ett favoritställe för unga par som ville vara i fred några timmar. Jag blev ständigt störd av vissa ljud i rummet intill när jag skulle sova... jösses vad en del kan skrika och på kinesiska också...

8 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Jag blir skitirriterad när jag ser folk råhångla på stan. (Okej, som du säger, det händer ju inte så ofta i det här landet, men man har ju sett det.) Det kanske beror på att jag blir avundsjuk, vem vet.

Otrevligt att höra andra ha sex förresten. Det har man ju varit med om och... näe! Vill inte höra!

Anna Malaga sa...

Hmmm...host...ja, jag har ju varit ung i Malaga, sâ jag kan ju bara ge dig rätt. Man har ingenstans att vara, liksom.
De flesta har ingen lägenhet, men däremot bil, sâ ensliga parkeringar är fulla av smâbilar pâ fredag- och lördagskvällar.
Hostal är en annan variant, eller stranden.

Thérèse sa...

Johanna - irriterad? Nja jag bryr mig inte så mycket men i Spanien hajade jag till då och då. Sånt grovt hånglande som många spanska ungdomar ägnar sig åt offentligt skulle inte jag vilja syssla med när någon ser på. Lite kramar och pussar är väl okey offentligt.

Anna - jo det är inte ovanligt att man ser grovhångel ute i Spanien och jag förstår ju att dom inte har någonstans att ta vägen.

Fröken Nina sa...

Ha ha ha, det här var precis det som jag och min reskompis pratade om varje dag! Alla som råhånglar ÖVERALLT! Detta smackande! Jag klarade mig iaf helskinnad från Madrid =)

Thérèse sa...

Fröken Nina - ha ha jo det stämmer verkligen att alla råhånglar överallt. Lite konstigt och ovant känns det. Bra att du klarade dig helskinnad från Madrid ;)

Basilika sa...

Uj, uj, uj, visst ar det sa! Och jag som verkligen inte anser mig pryd blir latt generad av sant... So much for being Swedish and liberal and all! Men nar jag bodde i Barcelona sag jag faktiskt inte sa mycket hanglande pa parkbankarna. Borjar nu undra om det kan ha att gora med att katalanska foraldrar ar lite mer avslappnade kring pojk/flickvanner pa rumment eller att urbana katalander faktiskt flyttar hemmifran innan de gifter sig i storre utstrackning an andra spanjorer... Vore en liten intressant sociologi studie!

Lisa sa...

Känner igen det där från Frankrike. Där låg paren omslingrade överallt i parkerna så att man nästan snubblade över dem...

Thérèse sa...

Basilika - oj jag visste inte att det var så stor skillnad mellan Katalonien och övriga Spanien när det gällde offentligt hångel. Vore intressant med en liten sociologi studie som du skriver!

Lisa - precis man nästa snubblar över dom när man tar en promenad i parken. Känns ju en aning ovant , iallafall i början.