lördag, augusti 11, 2007

Pinochets kläder till salu

För den som känner för att förnya sin garderob är kläder som har tillhört den avlidne diktatorn Augusto Pinochet är till salu hos en skräddare i Chiles huvudstad Santiago. Men en hake är att kläderna får tydligen bara köpas av personer som kan identifieras som anhängare till Pinochet. Nu var väl inte Pinochet direkt känd för sina snygga kläder. När han hade makt gick han väl mest i uniform om jag minns rätt men det är väl antagligen hans civila kläder som ska säljas. Varför man skulle vara sugen på att ha en gammal diktators kläder är för mig en smula obegripligt.

8 kommentarer:

Nadia sa...

Finns många halvgalna (och helgalna) Pinochetanhängare i Chile. En del skulle säkert tycka att det är en stor ära att bära diktatorns kläder eller ha dem hängandes på väggen hemma, vad vet jag :) Så svårt att hitta godkända köpare blir det nog inte.

Thérèse sa...

Nadia - jo jag vet att det finns en hel del galna Pinochet-anhängare i Chile. Men att ha diktatorns gamla byxor på sig eller på väggen verkar lite väl...

Pumita sa...

Andras gamla trasor...?! Jag har fullt tillräckligt med mina egna. ;D

Thérèse sa...

Pumita - så sant ;)

Per sa...

Ja det verkar sjukt. Inte ens om jag gillade nån känd snubbe som gått och dött så skulle jag väl inte vilja bära hans kläder för det? Kusligt om man "känner" personen. Då är det bättre med kläder från myrorna där man inte vet vem som burit plaggen.

Thérèse sa...

Per - jag håller delvis med , jag förstår inte heller vitsen med att vilja ha någon känd persons kläder. Däremot kan jag mycket väl tänka mig att bära kläder som jag ärvt efter en vän eller släkting som dött. Har kläder hemma efter en död släkting men jag har inte använt dom och kommer nog inte heller at göra det men då mest för att det inte känns som jag gillar stilen

Kent Filppu sa...

Men tänk vad kul om någon av hans anhängar dör i samma byxor som han dog i. Det är väl sällan i fredstid två människor dör i samma plagg. Att det dessutom är två människor som jorden mår bäst utan gör ju inte heller någonting :-)

Fast egentligen är jag ganska glad åt Pinochet, för skulle inte han funnits så skulle jag aldrig träffat min fru och då skulle jag aldrig ha fått världens underbaraste unge, så inget ont som inte har något gott med sig. :-)

Robban sa...

Ha ha, ja det är inte klokt. Vad skall man kalla detta - kejsarens gamla kläder eller...