fredag, augusti 10, 2007

Borat

Usch , jag har blivit riktigt dålig på att uppdatera bloggen. Det är väl en kombination av avsaknad av tid , pritoeriterat annat att göra och brist på idéer. Det var verkligen mycket lättare att komma på saker att skriva om när jag bodde i Madrid. Men jag har inga planer på att sluta blogga och det här med tid och idéer brukar ju gå i perioder.I allafall hyrde jag film igår. Jag måste vara en av dom sista som såg filmen Borat och jag hade verkligen inga förväntningar alls på den. Men vad positivt överraskad jag blev. Den var ju hur rolig som helst. Visst han är helt vansinnig och driver med precis allt och ibland blir det väl grovt men jag vred mig av skratt i soffan. Om ni inte har sett den så gör det!

För er som inte känner till filmen handlar den om Borat Sagdiyev, orädd tv-reporter och Kazakstans sjätte mest kända man, får i uppdrag av sin regering att bege sig till USA för att se vad hans folk kan dra för lärdomar av det stora landet i väst. Med fasansfull engelska, en höna i bagaget och sin fete producentvän Azamat Bagatov vid sin sida, tar Borat med oss på en minst sagt oförglömlig road trip, där han noga studerar allt från det amerikanska folkets seder och traditioner till deras humor, gästvänlighet och kvinnfolk. Den oundvikliga kulturkrocken blir en frontalkollision i 200 km/h, då den oförskämde, fördomsfulle och helt galne kazakstaniern testar samtliga sina intervjuoffers gränser till det yttersta.Borat hånar allt och alla – från konservativa Texasbor, fanatiska frireligiösa, politiker, överklasskärringar, hillbillies, bögar, zigenare, handikappade, mentalt störda, judar, horor och tjocka till körskolelärare. Inget ämne är tabu, ingen fördom för känslig för att drivas med, och ingen folkgrupp undkommer Borats enträgna kamera.

Om dagens trista väder fortsätter lär jag säkert hyra mer film. Ni som läser får gärna komma med tips på bra filmer.

5 kommentarer:

Nadia sa...

Jag tyckte också att Borat var asrolig, helsjuk men icke desto mindre underhållande :)
Om du är sugen på mer bra film kan jag rekommendera Hard Candy, en smart, annorlunda thriller om en pedofil som stämmer träff med en 14-årig flicka. När de bestämmer sig för att åka hem till mannen tror man sig som åskådare veta exakt vad som kommer ske men filmen tar en annorlunda och oväntad vändning...
En annan bra film är Notes on a scandal med Cate Blanchett, också mkt sevärd.

christel sa...

Jag kollar inte så mycket på film, men den senaste bra filmen jag såg var "Marie Antoniette". Och om du har varit i Versailles kommer du känna igen dig eftersom den är inspelad där! Gillar filmer med glada människor även om hennes verkliga liv slutade olyckligt.

Thérèse sa...

Nadia - ja , visst är Boat helsjuk men asrolig. Tack för tipset på dom andra filmerna , jag har inte sett någon av dom

Christel - Håller med dig , jag gillar glada filmer/ filmer man blir glad av. Skräck, våld och blod är inte direkt något jag gillar. Filmen Marie Antoinette har jag sett och i Versaille har jag varit. Tyckte att filmen var väldigt vacker och sevärd men jag hade gärna haft lite mer om hennes och Axel von Fersens romans i den , fast en sån film lär vara på gång har jag läst. Hennes liv slutade olyckligt men det får man inte direkt se i filmen , den slutar långt innan hon kliver upp till giljotinen

christel sa...

Kom på en annan bra film jag sett nyligen som du säkert gillar (du verkar ha samma braiga filmsmak som jag ;)) Jag hade inga förväntningar när jag såg "Little miss sunshine", och vart jätteöverraskad, en helrolig film! Annars är "Brokeback mountain" en fin film om gay-kärlek i vilda västern.

Thérèse sa...

Christel - Tack för tipsen, jag har inte sett någon av dom. Dock är jag lite skeptisk mot Brokenback Mountain för en kompis som såg den tyckte den var riktigt usel , blev nog lite påverkad av det. Fast jag kanske skulle ge den en chans. Om du inte ar sett Borat måste du absolut göra det , han är helgalen och hur rolig som helst.