tisdag, maj 25, 2010

När revolutionen kommer blir det glass till alla barn

Oavsett vad man tycker om Venezuelas president Hugo Chavez så kan man instämma i att han inte är världens mest diplomatiska person och vissa av hans uttalande får ju en och annan att höja på ögonbrynen. Det är ofta oväntat underhållande att lyssna på Chavez. Jag har flera gånger sett hans eget TV-program Alo Presidente som sänds i Venezuela varje söndag och det har alltid varit oväntat roligt, ibland lite galet så klart. Chavez har också en twitter som ibland är ganska rolig att läsa. Den finns här

I helgen hotade han med att expropriera och förstatliga Polar, Venezuelas största livsmedelsdistributör. Han anklagade Polar för att lagra livsmedel i syfte att skapa en brist och driva upp priserna. Något som både Polar och deras anställda förnekar. Då hävdade Chavez att dom anställda var hjärntvättade av företaget.

Polar tillverkar landets största (och enda?) ölmärke med samma namn som företaget. Chavez fortsatte sin attack på Polar med att säga att öl var borgarklassens vapen för att hålla arbetarna på mattan. När Polar blivit statligt skulle Chavez göra om bryggeriet till en glassfabrik. Detta möttes inte av så stor entusiasm hos anhängarna som han talade till.

ölen Polar är en helt ok ljus lager som totalt dominerar i Venezuela. Den säljs och dricks överallt och ibland är det svårt att hitta öl av andra märken i landet. En annan sak som utmärker Polar är att i deras reklam förekommer alltid lättklädda kvinnor. Inget ovanligt när det gäller reklam i Venezuela men som svensk hajar man till lite när man ser bilder som dom här.


2 kommentarer:

Erica sa...

Jag skulle bojkotta ölen enbart pga bilderna. Sen hjälper det till att jag inte ens gillar öl ;-D

Thérèse sa...

Visst är reklamen hemsk. Jag dricker inte heller öl särskilt ofta, kan vara ok någon gång men inget jag brukar bli sugen på. Just den här har jag faktiskt smakat.