lördag, september 12, 2009

höst

Flera gånger i veckan går jag från Centralstationen i Stockholm upp till Drottninggatan, går den tills den övergår i Norrtullsgatan, fortsätter till Odenplan och sen några hundra meter vidare. Det här kanske var överflödig information för er som inte hittar i Stockholm... Men grejen är inte vilka gator jag är tvungen att passera varje morgon och tidig kväll utan att det trots en varm höst märks att sommaren är slut. Det märks på hur folk klär sig, vilken typ av kläder affärerna skyltar med och inte minst av dom kalla stråk i luften trots sol och närmare 20 grader varmt ibland.

Varje höst jag tillbringat i Sverige känner jag att sommaren knappt hann komma innan den tog slut. Mina vänner i Spanien klagar över värmen och jag längatar efter värmen.

Antar att det är något man får vänja sig vid när man väljer att leva så här långt norrut. Men ändå varför kunde inte sommaren varit lite längre och hösten och vintern dröja lite till. I morgon ska jag ut och flanera i vår vackra sta under kvällen och trolgen är det sista kvällen i år det går att promenera ute en kväll utan att frysa. Lite vemodligt. Samtidigt har jag knappast varit ute och flanerat dom få varma kvällar som varit under sommaren. Imorgon är det en slags kulturnatt och den i kombination av ett trevligt besök norrifrån är orsaken till att jag ska ut på stan. Kan ju också passa på att skylla på en kompis som ska uppträda på slottet. En sån människa som kan sjunga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det märks att det går mot höst när det blir mörkare tidigare på kvällarna. Det är tråkigt tycker jag, eftersom det känns som att tiden går fortare och att man hinner mindre om dagarna.
/Anna S.

Erica sa...

Jag känner som du Therese! Sommaren försvinner så oerhört fort. För fort!

Thérèse sa...

Visst är det lite vemodigt att sommaren tar slut så fort. Tycker alltid man får den känslan i september.