lördag, september 12, 2009

Åsne

Jag gillar Åsne Seierstad. Dels har jag gillat dom böcker av henne jag har läst och dels gillade jag henne när hon rapporterade från krigets Irak. När många andra journalister satt och berättade att det hade kommit information från det och det hållet och dom läste upp vad som sagts tog Åsne "en tur på byn". Snackade med lite vanligt folk och gjorde något av det.

I veckan läste jag ut hennes bok "Ängeln i Grozny" och den kan jag varmt rekommendera liksom "Bokhandlaren i Kabul" och hennes reportagebok från Irak "Hundra och en dagar". Blev väl inte lika förtjust i boken "Med ryggen mot världen" som handlade om Serbien som jag läste för några år sen. Vet inte alls vad hon gör nu men hoppas hon skriver fler böcker i framtiden för hennes böcker är verkligen sidvändare som jag varmt kan rekommendera.

2 kommentarer:

Erica sa...

Ska kika på denna författare. Har aldrig läst henn.

Thérèse sa...

Erica - hon är väldigt bra men har också fått en del kritik bland annat Jan Guillou var kritisk till en av hennes böcker minns jag. Annars är hon mest känd för oss svenskar för att hon rapporterade från Bagdad under Irak-kriget. Så tittade du på nyheter då har du definitivt sett henne på TV