torsdag, augusti 19, 2010

Aubergine

Jag måste länka det här inlägget från Sara som liksom jag gillar grillad aubergine. För att citera Sara "Men auberginen är ingen lättsam liten grönsak. Ingen charmig, söt, krispig légume som man kan behandla hur som helst utan att den tappar smak.
En aubergine ska lirkas med, trugas, trixas med. Den ska kokas eller förvällas först. Ligga en timme på hush
ållspapper med havssalt. Dra åt sig olivolja. Grillas länge.
Men hell, det är s
å värt besväret."

Och ja det är absolut värt besväret. Kan bli så fantastisk gott. Man kan även doppa aubergineskivor i mjöl, ägg och ströbröd och sen ta två och mellan dessa lägga hackade oliver eller sardeller och en god ost och sen panera allt igen och steka det. Blir fantastiskt gott. Klicka nu in på länken till Sara och kolla bilden, an blir hungrig

2 kommentarer:

Sara sa...

Oh, vad gott det lät mer sardeller och oliver! SKa testa!

Thérèse sa...

Det är supergott men lite pilligt och tidskrävande men väl värt besväret.