torsdag, juli 22, 2010

Bulgarien vs Turkiet

Det här är en mycket partisk och inte helt rättvis beskrivning men som jag skrev i inlägget nedan var jag nyligen i Istanbul. En av dom häftigaste städer jag har besökt. Jag besökte även Bulgarien och mitt spontana intryck var att det var som att resa från ett u-land (Bulgarien) till ett i-land (Turkiet). Sydöstra Bulgarien var tämligen slitet med dåliga vägar och dåliga hus. Att betala med kort fungerade i princip inte men man kunde ta ut pengar ur bankomater. Efter att under några timmar ha färdats med buss på slingriga slitna vägar genom slitna byar med fallfärdiga hus i Bulgarien kom vi in i Turkiet. Bred och modern motorväg, hus lika moderna som i Sverige eller Spanien och det gick att betala med kort överallt även på den minsta lilla bensinstation och kiosk. Förutom fårosten sirene som används till chopskasallad, en variant av grekisk sallad var den bulgariska maten inte så imponerande men i Turkiet fick vi helt gudomliga röror, kebaber och annat.

Självklart har Bulgarien sin charm och stränderna vid Svarta Havet var fantastiska och självklart ser inte hela Turkiet ut som Istanbul eller det nordvästra hörnet.

4 kommentarer:

Erica sa...

Du har en enastående förmåga att väcka lusten till att resa :-D

Patrick sa...

Intressant skildring! Blev helt plötsligt väldigt sugen på att åka till Turkiet :)

Thérèse sa...

Tack, vilka snälla och gulliga kommentarer. Jag hade faktiskt inte gått och funderat på att resa till Istanbul utan hamnade där av en slump och blev otroligt positivt överraskad. Vill verkligen tillbaka och se mer. En enormt stor stad som har allt. Så har man möjlighet att åka dit tycker jag absolut man ska göra det.

Anonym sa...

Tackar för din objektivitet!