söndag, augusti 02, 2009

Det var en gång pojken med guldbyxorna

Det finns filmer man såg som barn som fortfarande håller. Såg nyligen några avsnitt av den franska tecknade serien Det var en gång eller ska jag vara ärlig såg jag den på spanska och då heter den Era una vez. Kunde välja mellan spanska och franska. Försökte lite med franska och förstod en del men mycket hann jag inte med. En lättnad att gå över till spanska. Men serien är mycket bra och håller definitivt än. Funderar på att skaffa den på dvd i ett försök att få mina barn att bli lika förtjusta i historia som jag. Hittills har inte mina försök lyckats så bra. Dom brukar gnälla över att när vi är någonstans ska vi alltid kolla på några gamla trista stenar eller ruiner.

För en tid sen hade jag det tvivelaktiga nöjet att se alla avsnitt av Pojken med guldbyxorna en serie jag har ett minne av att jag tycket var bra som barn. Men vi hade ju så torftig TV när jag var liten så att nåt då ansågs bra säger kanske inte så mycket. Pojken med guldbyxorna tillhör inte det som är bra. Borde fallit i glömska för längesen. Lite kul sjuttiotalsmiljöer men annars inte alls bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Serien "Det var en gång" kommer jag också ihåg! Numera kan man ju återse en del av de program man såg som barn/ungdom, DVD-boxarna med hela serier verkar sälja bra. Men precis som du skriver så håller inte allt för att ses igen, så här många år efteråt. Likadant med en del favoritböcker man hade som barn/ungdom, när man har läst om dem som vuxen förstår man inte hur man kunde tycka att de var så bra!
/Anna S.

Thérèse sa...

Anna - Ja det finns hur mycket dvd-boxar som helst från gamla barnprogram och serier. Jag har även sett vilse i pannkakan men den fick mig fortfarande må dåligt men Trazan och Banarne har vi på dvd och mina barn älskar den så den håller verkligen. En del gamla serier visas ju också i repris. Såg nyligen ett avsnitt av TV-serien V på någon kanal och den tyckte ju alla vara så bra men idag känns det lite svårt att förstå. Dom gamla såporna Dallas, Dynastin och falcon Crest finns ju också på dvd-boxar har jag sett men jag har inte sett några av dom och lär knappast köpa en box.

Erica sa...

Jag har också Det var en gång på DVD! Det finns en annan serie med samma figuerer som heter En cellsam historia och den är riktigt bra!

Frida sa...

Hej där!!

Väldigt trevlig blogg du har! Sökte på "Spaniens nationaldag" på google och hamnade inne på din blogg.

Jag och min sambo åker snart till Barcelona, du kanske har ngt tips eller så?