torsdag, september 16, 2010

Mittens Rike

Jag är väldigt förtjust i Kina. Jag har flera gånger besökt landet och vill gärna åka dit igen. Jag tänker inte heller missa utställningen av delar av Terrakottaarmén som just nu visas på Östasiatiska museet i Stockholm. Eller för att vara korrekt så får man gå ner i ett bergrum på Skeppsholmen bredvid museet för att se just den delen av utställningen.

Jag har hittills besökt södra Kina, Hong Kong och Macao men hoppas någon dag även resa till Beijing och Shanghai. Jag vill gärna se muren och en rad andra häftiga platser. Tills jag får tid och möjlighet att resa till Kina igen så läser jag gärna om landet. Finns mycket bra skrivet om Kina. Särskilt skulle jag vilja rekommendera Ola Wongs böcker "No I am from Borås" och När tusen eldar slickar himlen. Kinas väg till framtiden"

En sajt om Kina som jag gillar är Mittens Rike. En väldigt bra och informativ sajt där man kan lära sig mycket om Kina. Här finns information för turister men också annat som att starta företag i Kina och allmän information om landet, olika platser och sevärdheter. En mycket bra sajt som jag kan rekommendera till alla som är intresserade av Kina.

3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Kina är ett spännande land! Här är mina absoluta favoritböcker från Kina, som utspelar sig under flera olika spännande epoker i Kinas historia:

http://www.freedomtravel.se/2009/10/resa-med-bocker-kina/

Genom biografier eller skönlitterära böcker kan man verkligen resa till och uppleva andra kulturer tycker jag!

Anonym sa...

kristeribeijing.blogspot.com/ är också värt att läsa.
/Petter

Thérèse sa...

tack för tipsen. Ska kolla det. Jättekul med en blogg som skrivs av någon i Kina. Vill jag gärna läsa